149 entry daha
  • ufak da olsa geçimimi burdan sağlayan bir kardeşiniz olarak amme hizmeti yapmaktan gurur duyarım.
    1) galericilerden uzak durun. galerici anasını boyayıp babasına satar,galericiden almak zorunda kalsanız bile size gösterdikleri ekspertiz raporlarına inanmayın,o adamların tanıdığı onlarca ekspertiz var. gidin galericiden uzak rasgele bir ekspertize kendiniz yaptırın.
    2) sahibinden ilanlarında isim soyisim yerine "mert bey,ahmet ahmet" yazan, "mesaj atın dönüş yapayım" diyen al-satçıdır.
    3) şehir içinden araç almak şehir dışına göre daha risksizdir. 500 km yol tepip eliniz boş dönme ihtimaliniz var,satıcıdan mutlaka güvence alın.hatta o şehirde tanıdığınız varsa o gitsin ekspertiz yaptırsın araca bu en güvenli yöntemdir.
    4) internetten araç alırken "kara meleğimi satıyorum","hastasına" gibi ilanlara bakmayın bile. bu araçlar kazalı,yorulmuş,zorlanmış araçlardır.
    5) bu biraz 3. maddeye bağlı fakat önemli. chip tuning uygulanmış hiçbir aracı almayın. bir aracı ortalama 2000 mühendis geliştiriyor ve araca bir yazılım üretiliyor. karabağlar sanayideki suat usta750 liralik casper bilgisayarıyla bu 2000 mühendisten daha iyi şeyler yapıyor olamaz. ayrıca chip tuning uygulatan biri araçtan performans almaya çalışan,zorlayan biridir. eğerki s2000 gibi performanslı,zorlamaya gelen bir araç almıyorsanız,misal ford fiesta gibi günlük kullanım için otomobil alıyorsanız aracın yüksek performansta kullanılması aracın ömrünü ciddi şekilde azaltır.
    6) hiçbir sigorta şirketi "araç sigortadan para alınmak için perte çıkartılmıştır" olayına gelmez. airbaglari patlamış,podye ve direkleri (aracın statiğini oluşturan iskelet) zarar görmüş araçlar perte çıkartılır.airbaglar tekrar tamir edilir fakat patlama ihtimali ciddi şekilde düşer,ayrıca arabanın şasesinde yapılan oynamalar aracın dengesini bozar,araç sağa sola çeker,yolda titreme yapar,daha fazla yakar. ağır hasar kayıtlı araçlardan uzak durun.
    7) boya ve değişen konusu bence yaşa göre önem kazanıyor. 3 yaşındaki araç komple boyalıysa tabiki vardır bir anormallik. genç araçlarda 2,3 parça boya olması özellikle büyük şehirlerde normal. 1-2 parça (kapı v.s.) göz yumulur. fakat kaputu değişen araçtan korkun. çamurluk bir derece fakat kaput korkutsun sizi.
    10 yaşında araç alıyorsanız komple boya normal hatta güzel birşey. özellikle eski mercedes,bmw,woswos gibi görüntüsüyle de ilgi çeken araçlar genelde boyalı olur.
    8) aracın temizlik durumu belki de en son bakmanız gereken şey. içi yıpranmamış ise hor da kullanılsa detaylı temizlik ile 500 liraya içi dışı 0 gibi olur aracın. siz içine değil yürüyenine bakın.
    8)geldik en önemli şeye. bu yürüyene,değişene,motora nasıl bakacaksınız ? ekspertiz. kesinlikle ekspertiz. araç alırken ucuz olsun diye "sanayide bi reno ustası varmış,3 km uzaktan secere çıkartıyormuş 20 lira atarız" gibi duyumlarla ustaya götürmeyin aracı.
    usta biliyor ki sen o aracı alır almaz bakıma getireceksin,sana hoşgeldin masrafı çıkartıyor hey maşallah. o da yetmiyor senin 2 ay sonra tekrar gelmen için herşeyi de ellemiyor. zaten ustamız her konuda usta olamaz.kaportadan anlasa motordan anlamaz,motordan anlasa alt takımdan anlamaz.
    bunun yerine götürür en baba ekspertize 200 lira verirsin. adam gözüyle değil makinayla bakar inciğine cinciğine. 10 sayfa rapor tutar. sen aracı aldıktan sonra bilirsin ne bakımı yaptıracağını. ona göre gider ustaya bakımını yaptırısın.
301 entry daha
hesabın var mı? giriş yap