3 entry daha
  • akp'nin ve rte'nin öngörüsüzlüğünün sonucudur. şimdi dürüstçe konuşalım, dünkü mitingteki birlik-beraberlik havasının asıl amacı, 15 temmuz'u doğru okuyamayan batı'ya ve onun medyasına güçlü bir mesaj vermekti. tamamen dışa dönük bir hamleydi.
    milyonlarca insanın katıldığı, hdp hariç (maalesef) tüm partilerin liderlerinin konuşma yaptığı, sadece türk bayrağının getirildiği bir miting şüphesiz etkileyiciydi ve dışa harika mesajlar verebilirdi.
    ancak sen böyle bir mitingde kalkıp avrupa hukuk müktesabatından tamamen çıkmış, barbalıkla eş görülen idam cezasını(üstelik de evrensel bir hukuk ilkesi olan suç ve cezaların geriye yürüme yasağını çiğneyecek şekilde) konuşmanın odağına alırsan, batı medyası da fırsatı kaçırmaz, haberin odağına bunu yerleştirir. dünkü konuşmayı rte ve ekibi hazırlarken ne düşünüyordu bilemem ama amaçları batı'ya güç gösterisi ise yanlış yerden girdiler

    geçen aynısını dışişleri bakanı da yapmıştı. çavuşoğlu, avusturya başbakanı'nın tamamen iç kamuoyuna dönük( avusturya'ya cumhurbaşkanlığı seçimleri tekrarlanıyor ve aşırı sağcı norbert hofer'in seçimi kazanması yüksek olasılık) diplomatik bir dille yaptığı ab müzakereleri bitsin çağrısına, " avusturya ırkçılığın merkezi" çıkışıyla cevap verdi. bilen bilir "ırkçılık" kelimesi avrupa'da küfürle eş değerdir. birine ırkçı diyorsanız kastettiğiniz nazi'liktir ve aşırı sağ partiler için dahi bu kelime özenle, çok dikkatlice kullanılır. sen kalkıp bu terimi avusturya'nın tamamı için kullanırsan, batı'nın senden nefret etmesine şaşırmayacaksın.
    sonuç olarak evet, belki bu ülkedeki daha eğitimli- muhalif kesim olarak belki ortalama halkı anlayamıyoruz; ancak ülkeyi yönetenler de bizim bildiğimiz dış kamuoyunu ve batı'nın dinamiklerini zerre bilmiyorlar. bu yüzden de türkiye, dünyada yapayalnız kalıyor.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap