7 entry daha
  • kendisini şahsen, uzaktan, yakından veya herhangi bir şekilde tanımışlığım yoktur. fakat içimi o kadar acıttı ki, anlatamam.

    duygularımı ifade edebilecek en can alıcı cümle ise; "imanımı ve dini sorgulamaya başladım" cümlesidir.

    "kötü temsilcilere bakıp da allah'ı suçlu tutmayacağım. ya da birileri istismar ediyor diye dinimi de kötülemeyeceğim" demiştim. fakat dinini çok iyi bilmeyen ve kendince yaşamaya çalışan bir çok muhalif insan belki de allah ile olan arasını bozdu bu süreçte. sebebi de bu haberler. sebebi; din adına yapılan istismar ve zulümlerin artması.

    darbeler kötüdür. darbelerin yargılanması ve iştirak edenlerin mutlak suretle cezalandırılması gerekir. fakat bunun için adalet sisteminin çok iyi tesis edilmesi gerekir. dünya hukuk düzeninde bir kaide vardır; suç ispat edilesiye kadar herkes masumdur. fakat ülkemizde ve gelişmekte olan (aslında gelişmemiş olan ama rencide olmasın diye batının uydurduğu kavramdır) ülkelerin çoğunda bu kaide; "suçsuzluğu ispat edilene kadar herkes suçludur" kaidesine evrilmiş durumdadır.

    babasının feryadını dinledim. çok da haklı bir konuşma yaptı. ve bu konuda artık riyakar davranıyoruz. söz konusu vatandaş ise aldatılmaya hakkı yoktur. cemaat denilen ikiyüzlü oluşum onları kandıramaz. vatandaş kendini aldattırmamalı. fakat devblet aldanabilir. elindeki istihbarat imkanlarına rağmen aldanabilir. kandırılabilir.

    gökhan açıkkolu suçlu da olabilir. ama buna hiç bir hukuki terminoloji bilmeyen kişilker karar vermemeliydi. yaşama hakkı elinen alınmamalıydı. kader deyip geçiştirmek allah'a iftira atmaktır. fakat bakıyorum da bu adamın da hakkını savunanlar solcu dediğimiz dinle arası soğuk olan kesim. ne kdar ironik değil mi? değil! yıllarca sağ kesime oy vermiş biri olarak diyorum ki; bundan sonra sağa oy yok! bundan sonra herhangi bir islami oluşuma bir kuruş yardım yok. iktidarda olmadığı yıllarda grup genç'in okuduğu kara zulüm ezgisi ile kendinden geçip gözyaşları ile aşka gelenler bugün maalesef samimi olmadığını gösterdiler.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap