• emule, edonkey programları layığıyla kullanabilmek, 256 adsl bağlantıyla 2-3 ile download yapıp türk telekoma küfür dizmemek için yapılması gereken eylemdir.

    1. ilk yapılması gereken modemin arayüzüne ula$maktır. bunun için browsera bir adres girilir. modemin kitapçığında bu adres yazar. genelde http://10.0.0.x/'dir (x modemden modeme deği$ir) bu sayfayı açınca ilk i$ çıkan kutucuğa kullanıcı adı ve $ifre yazılmalıdır. (gene modem kitapçığında yazar)

    2. böylece modemin ara yüzüne ula$ılmı$ olur. bundan sonraki adım port açma opsiyonunu bulmaktır. modemden modeme deği$mekle birlikte genelde virtual server, nat gibi isimler alır. (bu kısım geek pro max ue1 modem de virtual server'dır)

    3. port açma kısmını bulduktan sonra kar$ımıza a$ağıdaki gibi bir tablo çıkar. açmak istediğimiz portusırayla hepsine yazarak devam ederiz. (örneğin açmak istediğimiz port 5555 olsun)

    public port...start public port...end private port...port type...host ip address

    5555............5555....................5555.....................tcp.............10.0.0.x (x=ip numarası)

    "add this setting" denir.
    sırasıyla açmak istenen portlar bu $ekilde eklenir. en son toptan bir save & reboot yapılır. bu i$lemlerden osnra high id alınır ve bünye deliler gibi downloada verilir. (ayarlar geek pro max ue1'e göre yapılmakla beraber diğer modemlerinde ayarları buna çok benzerdir.)

    daha fazla bilgi için divxforever ve emule'un forumlarından da yardım alınabilir.

    (bkz: high id)
    (bkz: low id)
    (bkz: emule)
    (bkz: edonkey)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap