10 entry daha
  • tamamen genetik bir vaka olabileceğini düşündüğüm insan tipidir. bu halde olanlar doğumdan itibaren güçlünün yanında olurlar.

    3 yaşındayken oyuncağı olan çocukla takılır. oyuncağı olan çocuk oyuncağını ona vermese bile. oyuncağı olmayan ben ise düşmanı gibi olurum, yüzüm çizilir.

    6 yaşındayken kırmızı ışıklı spor ayakkabısı olan çocukla takılır. ayakkabı ona verilecekmiş gibi bir hezeyana kapılır. ışıklı spor ayakkabısı olmayan ben ise arkadaşı değilimdir.

    9 yaşındayken vitesli bisikleti olan çocukla takılır. bir tur atmak için mahalledeki tüm saygınlığını satar. vitessiz bisikleti olan ben onlarca defa tur versem bile arkadaşı olamamışımdır.

    12 yaşındayken topu olan çocukla takılır. tamam. topu olan çocukla herkes takılır. ama "top benim, alır giderim" gibi ibnelikler yapan çocukla kimse takılmaz. ama güçlünün yanında olması dna kodlarında olan çocuk yine onun yanındadır. çünkü topu var.

    17 yaşındayken sigara içen çocukla takılır. bilen bilir, o yaşta sigara içen güçlüdür ve arkadaşımız yine güçlünün yanındadır. ama artık "otlanmak" diye bir tabir vardır. amaç bellidir. sigara içmeyen ben ise mahalle bebesi olmuşumdur.

    23 yaşındayken ortam çocuğuyla takılır. ben de takılayım belki bir manita düşürürüm diye düşünür. mahallenin köşesinde kola-çekirdek yapan bizleri ezdiğini düşünür. sevinir.

    28 yaşındayken müdürün yanındadır. müdür ağzına sıçsa bir şey demez. yok mu dahası der anca. ofisteki diğer çalışanların enayi olduğunu düşünür.

    not: daha uzar gider ama şimdilik bu yaşa kadar olan ufak gözlemlerimi yazıyorum. yaşım ilerledikçe editlerim belki.

    edit: ekleme.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap