33 entry daha
  • ic savasin yikici etkisini hala uzerinden atamamis olan talihsiz ulke. ulkede hala aktif ceteler bulunmakta ve guvenlik ciddi bir problem. ancak turistler icin cok da buyuk bir tehlike arzetmiyorlar. orta amerika'nin en neseli, yardimsever, durust insanlari burada yasarlar. sicacik bir kulturu vardir. yaygin dil ispanyolca olsa da amerika birlesik devletleri'ne ic savas sirasinda gerceklesen kitlesel goc nedeni ile ingilizce de epey yaygin konusulur. kucuk bir ulke olmasina ragmen her metrekaresinde gorulecek, deneyimleyecek bir seyler vardir. maalesef ic savas ve suregiden yoksulluk nedeni ile tarihi ve dogal guzelliklerini korumakta sikinti cekiyorlar ve dis yardima muhtaclar.

    gitmek isteyenlere baslica baskent san salvador ve santa ana sehirlerini tavsiye ederim. misafir oldugunuz yerde insanlar sizi hemen sahiplenirler ve size bedava rehberlik ederler. gece guvenlik nedeni ile disari cikmaniza izin vermezler. santa ana'ya yolu dusenlere tarihi merkezde konuslu la casa verde adli hosteli tavsiye ederim. dort dortluk bir hostel, gayet konforlu ve ucuz. sahibi filistinli ve dedeleri filistin'den kacarken turkiye'de kalmislar bir sure. bu yuzden turklere karsi oldukca sicakkanli ve yardimsever. genel olarak ulkede turk oldugunuzu soylerseniz rahat edebilirsiniz. nedenini bilmedigim bir sempati havasi hakim turklere karsi. santa ana'ya gelmisken santa ana volkani da tirmanis meraklilari icin bulunmaz bir nimet.

    son olarak, buradan guatemala'ya gecmek icin otobusun saatini kesin bir sekilde ogrenmeden yole cikmayin. hele hele guatemala'ya yuruyerek gecmeyin. bindiginiz otobusun sizi sinirda birakmadigindan ve guatemala city'e kadar gittiginden emin olun.*
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap