29329 entry daha
  • fetö konusunda kimse kendisine destek vermedi, kabul.

    niyetim tayyip erdoğan'ı geçmiş seçimlerinden ötürü şimdiki yangın ortamında eleştirmek değil. zira herhalde geceleri rahat uyuyamıyordur diye tahmin ediyorum.

    tüm bu hataları yapmış biri... peki bu saatten sonra aklı selim davranıp tüm cemaatleri bu ülkeden kazıyabilecek mi?
    kişisel fikrim; inanmıyorum. ihtimal de vermiyorum. zira kendi kuyruklarına basılıncaya kadar fetö ile çok iyi geçiniyorlardı. bunu hepimiz biliyoruz. kendisinin milletten "özür" dilemesinin sebebi de budur.

    gelelim benim felaket senaryoma;
    tayyip erdoğan'ın ihl'li gençler için neler düşündüğü malum... geçtiğimiz günlerdeki bir konuşmasında ihl'li gencin yazılım yaptığından bahsedip gururlandı, gözleri umut oldu. ihl'li gençler yazılım yapar, yapmaz, konu bu değil. büyük bir sorunumuz var.

    şu anda devlet kademelerinin büyük bölümüne imam hatip liselerinden mezun olan gençler yerleştirilecek. farkındasınızdır, ülkenin kurucu değerlerini hiçe sayan, dört bir yanda atatürk karşıtı bir nesil yetişmeye başladı. ve atatürk ve devrimlerinin karşıtı olmak anayasaya aykırıdır. peki bugün nasıl oluyor da atatürk karşıtı insanlar çoğaldı. amaçları ne? ne yapmaya çalışıyorlar?

    bakmayın liyakat söylemlerine... elbette böyle bir şey gerçek olamaz. hemen kızmayın. neden gerçek olamayacağını anlatayım. rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma, ötekileştirme gibi tüm yozlaşma belirtilerini iliklerinde yaşayan bir toplumdan bugün sihirli bir değnek inmişcesine bunları beklemek hayalcilikten öteye geçemez. senin hamurun bunun için yoğrulmamış!

    fetö'yü yok etmekle ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaramayız. çünkü diğer şeyhler, diğer tarikatlar dört koldan çalışmaya devam ediyor. örneğin; son zamanlarda kendilerine "yazıcılar" diyen cemaat revaçta. basit bir örnek. kimdir bu cemaat? sait nursi'nin talebelerinden ahmet hüsrev altınbaşak önderliğinde risalelerin osmanlıca okunup yazılmasını destekleyen ve bu bağlamda fethullah gülen'i de zamanından beri oldukça eleştirmiş bir cemaat. şimdilerde okullarda öğretilmesi gündemde olan osmanlıca, arapça da bunların ekmeklerine yağ sürüyor tabii ki. sabahtan akşama kadar harf devrimi karşıtlığı yapıyorlar ve risale-i nur okuyorlar. eski harflerle, en doğal haliyle...

    sürekli risale-i nur okuyan, kafayı atatürk ve inkılaplarıyla bozmuş, kan çıkaracak gibi konuşan üslup'a sahip (kadir mısıroğlu) insanların görüşlerinden etkilenerek yetişen bu denli radikal topluluklar elbette ülkenin kurucu yasalarına ileride sadakat göstermeyeceklerdir.

    gücü ellerine geçirdikleri anda irticacı devrimler baş gösterecektir. çünkü şu anda ne mevcut iktidar ne de mevcut iktidarın yakınları bugünlerde en çok okunması gereken metni okumuyor, tekrar etmiyor.

    ""efendiler ve ey millet, biliniz ki, türkiye cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. en doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır"""

    bu bağlamda hedef alınması, eleştirilmesi, doğruya yöneltilmesi gereken insanlar, bilerek ya da bilmeyerek "başka tarikatlara" yönlendiriliyor. oysa samimiysek, tüm tarikatların köküne kibrit suyu dememiz gerekir. şu anda tek düşman fetö, peki ya 30 yıl sonra? insanlar bugün fetö'nün peşinden gitti, ya 30 sene sonra neyin peşinden gidecek?

    türkiye cumhuriyeti devletinin diyanet işleri bakanlığı vardır. diyanet kontrolünden bağımsız bir şekilde gayrı toplanan, birbirine vaaz veren, anayasayanın değişmez yasalarına aykırı sohbet yapan tüm topluluklar lağvedilmeli, cezalandırılmalıdır. aksi takdirde bir sonraki girişimde bu kadar şanslı olmayacağız.

    çocuklarımız bize bunun hesabını soracak. duygusallık yapmıyorum. ben pek duygusal biri değilimdir. ancak gün gelecek tüm değerlerimiz yitip gidecekken sadece seyredeceğiz. tıpkı 12 yıldır soruların çalınmasını sadece seyrettiğimiz gibi...
44308 entry daha
hesabın var mı? giriş yap