7 entry daha
  • bu kitabın benim için bazı sakıncaları var.
    başımdan geçenler 9 yıl öncesinde kalmış olsa da hala etkilerini hissederim. atlatabilmek için çok uğraştım, bunca yıldır bilinçaltındaki etkileri dışında sosyal yaşantımda aştım da diyebilirim ancak kabuslar hala devam ediyordu.

    kitabı okuduğumdan beri (ki darbe girişimiyle bize bunları yapanların fethullahçılar olduğu da ortaya çıktığından beri de diyebiliriz, süreç örtüşüyor) her şey tekrar canlandı. yaşadıklarımı daha fazla hatırlıyorum, sürekli aklıma geliyor, rüyalar her gece görülmeye başlandı.

    bir sakıncası da, yıllarca bu yapıya karşı mücadele etmeye koşullandıktan, lisede bu örgütün iç yüzünü gösteren kitapları okuduktan, bunların tehlikeleri hakkında sürekli uyarılara maruz kaldıktan sonra, bu şerefsizlerin tasfiyesiyle askerliğe veda ettiğini farketmek. adamlar gerçekten yenmiş bizi o dönem. biz yine aldık başımızı gittik, kalan arkadaşlar bu şerefsizlerin zulmüne yıllarca uğradı.

    biz konduramıyorduk orduya, suçu bunca yıl kendimde aradım. çok da güzel hazırlandığımı düşündüğüm ortamda yetersiz görülmek bir kenara, "bunlar vatanı da satar" ithamıyla karşılaştığında insan, boşluğa düşüyor. sonra seni vatanı satmakla suçlayan örgütün başka ülkelere sığınan askerimsi şerefsizleri geliyor aklına.
    o zamanlar bunları tahmin edemiyorsun, gerçekten oraya layık değildim de "boşuna uğraşma, yemin törenine kadar dayansan bile sana yemin ettirmeyeceğim" diyen kansızın bir haklılık payı olabileceğini düşünecek kadar, ordunun bu puştların eline geçeceğine ihtimal vermiyorsun.

    bu kadar zaman devre arkadaşlarına mahçup oluyorsun. şehit arkadaşınızın cenazesine bile devrenizin yardımıyla giriyorsunuz, ama bu şerefsizler ihanet edecekleri günün geleceğini bile bile o cenazede timsah gözyaşları dökecek kadar yakına girme hakkına sahip oluyor. bunu düşününce için acıyor.

    neyse. bu kitap çok ağır yenildiğimi yüzüme vuruyor, üzerine yaşadıklarımı da hatırlatıyor.
    ama bir konu var ki, bunlardan olmayacak kadar düzgün olduğumuzu tescil ediyor.
    bugün arkadaşlar itibarımızın iade edilmesi için çalışıyor.
    en büyük iade-i itibar bu kitap bana.

    komutanımın ellerine sağlık.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap