8 entry daha
  • guney amerika'da denize kiyisi olmayan iki ulkeden biri *. bu handikapi nedeniyle sahip oldugu dogalgaz rezervlerini satmak icin her dem baska bir ulkeye ihtiyac duymaktadir. cok sukur ki, komsularinin da pekala talip olabilecegi bu gorevi, elbette onlara birakmadan ustlenen yardimsever bir devlet bulunmaktadir guzeller guzeli geoidimizde. tahmin gucu zayif okuyucularimizi zorda birakmamak icin sip diye yapistiriyorum: (bkz: abd)
    hayvani rezervlerine ragmen yine de kitanin en fakir, dunyanin da sayili fukara devletleri arasindadir. (bkz: bak su allahin isine) oyle ki ekonomisi nispeten duzgun latin amerika ulkelerinde *** para biriktirmek, tasarruf yapmak maksadiyla bolivya'ya haftasonu tatiline gitmek olasidir. zira bolivya'ya gidis-donus bilet, konaklama, yeme icme vs. dahil bir seyahat mevzu bahis ulkelerde pek bir sey yapmadan gecirilecek bir haftasonundan ucuza gelmektedir.
    ayrica koka ureticisidir kendileri. la paz gibi insan sagligina zararli derecede yuksek bir sehirde hayatta kalabilmelerinin sirri da bu bitkide gizlidir. konunun daha bilimsel aciklamalari olsa da ben tc buenos aires buyukelciliginden aldigim aciklamayi nakletmeyi tercih ediyorum:
    soru: e peki bunlar nasil yasiyor yahu dagin tepesinde.
    cevap: simdi bunlarin kokalari var...onu yiyorlar...kafa oluyorlar...mutlu oluyorlar...hoslarina gidiyor...e iste ondan sonra oyle yasayip gidiyorlar.
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap