55 entry daha
  • gerçekleştirmeye en yakın olduğum zamandayım. önemli olan karar vermekti... verdim bitti...

    istanbul'da kendi işimi yaparak yıllardır iyi kötü bir şeyler kazanıyorum. nispeten rahatça bir yaşam sürüyorum. ancak evden ne zaman dışarı çıksam, arabayla trafiğe karışsam bir hayvan içime oturuyor. insanların birbirlerine saygısızlığına tahammül edemiyorum.

    insanların tek-yön yolda kaza yapması, kaza mahallinden geçerken hıyar gibi durup izlemeleri yüzünden 1 dk dahi kaybetsem; benim değerli vaktimi çaldıklarını düşünüyorum.

    ulan azrail öz kardeşim olsa yaşayacağım yıl sayısı, gün sayısı belli. vaktimi, huzurumu, sağlığımı çalan hırsızları (kim olursa olsun) ortadan yok edemeyeceğime göre... istanbul'dan siktir olup gitme eylemini gerçekleştirmenin daha kolay olacağını düşünüyorum. zaten para kazanmak da iyice zor hale geldi.

    istanbul'da işten güçten kazandıklarımla aldığım dükkanlar var. bursa tarafında dede'den kalma bir ev var. babamın bir kaç dönüm tarlası var. dükkanları satılığa çıkardım bile. babama, dedemden kalma evde yaşayacağımı, tarlasına sera kuracağımı önerdim kabul etti. zaten her yıl köyden bir herif yonca falan ekip durur. şimdiye dek 1 kuruş fayda getirmemiş bir tarla. seraya kredi faiz desteği var. devlet destekleri var.

    yeter artık sikerler istanbul'u kim meraklısıysa burada yaşamaya onlar yaşasın. hedefim dükkanların tamamı istediğim fiyattan satılana kadar burada kalmak. satıldığı hafta tası tarağı toplar evi kapatır giderim. gelen gelir, kalan kalır.

    japon atasözü veya çin atasözü ne demiş;
    eğer, bir gece mutlu olmak istiyorsan içki iç...
    bir yıl mutlu olmak istiyorsan evlen...
    bir ömür mutlu olmak istiyorsan toprakla uğraş...

    japon veya çin atalarıma kulak vereceğim.
204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap