• benzer bir başlık varsa şimdiden kusura bakmayın.
    bosch, siemens, philips gibi markalarla karşılaştırdığımda beni her defasında hayal kırıklığına uğratan markalar üçlüsü. en son örneğim, biraz büyükçe olan tefal marka blenderımı yaklaşık 3 ay önce arçelik marka daha küçük bir modelle değiştirmiştim ve bu sabah hiç de şaşırmadığım şekilde çalışmadı. 90'lı yılların sonu gibi eve uzaktan kumandalı vestel marka bir televizyon almıştık, ne kumandasından ne de tv'sinden hayır göremedik, kaç kez tamire gitti bilemiyorum. aynı dönemde ılıcak'ların gazete kuponlarıyla verdiği 2 adet shov marka tv'nin birisi bu sene anca error vermeye başladı.
    evlenirken aldığım bosch buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi ile philips tv'nin hiçbirinde en küçük bir sorun yok. ama beko elektirik süpürgesi bundan bir sene önce tamire gitti, şarjlı küçük süpürge sizlere ömür vs vs. babamların aldığı beko marka buzdolabının buzluk kısmında sonradan tespit edildiği üzere üretim hatasından çatlak vardı, ama biz anlayıncaya kadar epey bir ter döktük.
    belki hepsi aynı yerde üretiliyor, hiç sanmıyorum ama belki benim şansızlığım, istedikleri kadar başka ülkelere şu kadar ihracat yaptık, şu teknolojiyi geliştirdik desinler, yabancılara daha kaliteli ürünler satmadıkları düşünülürse, ülkemizi kötü temsil etme görevini başarıyla sürdürdüklerini düşünüyorum.
    bu bir illa marka kötüleme yazısı değil sadece sabah sabah, muzunu, sütünü blendır'a koyup, çalıştır düğmesinden cevap alamayarak güne kahvaltısız başlayan sinirli bir adamın sinirli bir serzenişidir.
    onların da sizin de çok umrunuzda değil biliyorum da, bu üçlüden ürün değil, buzdolabının buzluk kısmında bulunan küçük buz kalıplarından bile almama kararım bugün itibariyle perçinlendi.son olarak şunu da unutmamak lazım (bkz: vestel'in ithal telefonlar için vergi talep etmesi)
    edit: bu markalardan elbet güzel ve uzun dönemli sonuç yaşayanlar olmuştur, ben sadece uzun yıllardır, kendimden ve çevremden tecrübe edindiğim şeyleri yazdım. bu benim fikrimdir ve dediğim gibi benim tecrübelerimdir. sonradan aklıma gelen diğer olaylar da eklenince bunun sadece şansızlık olamayacağına kanaat getirdim "git biraz araştır da al amk" diyen arkadaşlara da saygılı olmalarını rica ederim.
    2 yıl sonra editi: evde bir tek bozulmayan beko marka ütümüz kalmıştı. bu markalar haricinde ne varsa hala tıkır tıkır çalışmasına rağmen, bu da bozuldu. haa bu arada yukarıda bir kez tamire gittiğinden bahsettiğim beko elektirik süpürgesi bir kez daha gitti tamire.
341 entry daha
hesabın var mı? giriş yap