1 entry daha
  • böyle bir kavram olduğunu daha geçenlerde bir yazı ile öğrendim. aslında bildiğimiz bir şeymiş. bahsini ettiğim yazının zaten yukarıda linki verilmiş. kesinlikle bir kere okunmalı.

    ben kendime -bir erkek olarak- cinsiyetçi değilim diyemem, cinsiyetçi olup olmadığım umrumda değil aslında. ama fark ettim ki; korumacı cinsiyetçiliği sevmiyormuşum. benim de yaptığım olmuştur kesin, ama azdır bundan eminim. ben bir kadına, kadın olduğu için kapı açmam; elinde çay var diye açarım. bir kadın elimde çay varken kapı açmazsa da öküzün tekidir yani. centilmenliktir, nezakettir falan bence cinsiyetten bağımsız kılınması gereken şeyler. kadınlar kesinlikle hiç ama hiç centilmen değil. belki kelime içinde "men" geçtiğindendir. gentlewomen gördünüz mü hiç; ben görmedim (ahanda cinsiyetçiliğe başladım). aslında burada kızdıklarım kadınlar değil; korumacı cinsiyetçiliği yücelten ve iyi bir şey gibi gösteren kadınlar.

    insana insan gibi, cinsiyet gözetmeden davranmak güzel. böyle yapalım, yaptıralım. "kadınlar kırılgandır" mevzularına ise hiç gelemem, bir tencereyi güzelce ovamayan bir insan olmanın övülecek bir yanı yok bence. ehe.

    eyyoring has been completed.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap