36 entry daha
  • inanilmaz pahali olan orta amerika ulkesi. iki yildizli bir otel icin gecelik atmis (60) amerikan dolari isteyebilirler, temel bir turistik tur 100 dolardan baslayabiliyor. hele ki buyuk mavi delik (blue hole)' te dalmak isterseniz 300 ila 400 dolari gozden cikarmaniz gerekebilir. bu ulkeye gidecekler iyi bir planlama yaparlarsa daha rahat bir tatil ve gezi yapacaklardir.

    bunun haricinde inanilmaz tarihi ve turistik guzellikleri olan bir ulke. bir cok maya medeniyetine ait sehir kalintilari mevcuttur. (bkz: altun ha) (bkz: xunantunich) (bkz: caracol) atlantik okyanusunda kiyi seridi vardir ve inanilmaz guzelliklere taniklik edebilirsiniz. okyanustaki mavi delikten zaten bahsettim.

    sadece 250 bin nufusu olan bu ulke latin amerika'da nufus yogunlugu en dusuk olan ulke ayni zamanda. toplam yuzolcumu bizim konya kadar yok (ama denizi var)*. oldukca guleryuzlu insanlar ve ogrendigim kadariyla anaerkil bir kulturel atmosfer var. belize city haricinde guvenlik sorunu pek yok, ancak belize city'de de belaya bulasmak biraz size kalmis. kendi halinizde takilirsaniz kimse donup sizinle ilgilenmiyor zaten. hava cok sicak, yaninizda gunes kremi mutlaka bulunsun. bir diger onemli nokta sivrisinekler. sitma cok buyuk bir problem degil fakat maya piramitlerini gezerken ormanlik ve sulak arazilerden gecerken cok fazla sinek saldirisina maruz kaliyorsunuz ve her tarafiniz sisiyor. tam anlamiyla korumayabilirler ama yine de yaninizda her ihtimale karsi sineksavar bulunsun.

    son olarak, bu ulkede bir turk kumarhanesi var. guatemala sinirina oldukca yakin san ignacio kasabasinda bulunan bu kumarhanenin yonetici kadrosu da turk ve gelen misafirleri oldukca iyi bir sekilde agirliyorlar. oldukca hossohbet insanlar ve turk'e hasret olduklari icin gelen herkese muthis yardim ediyorlar. kaybolursaniz falan aklinizda bulunsun.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap