104 entry daha
  • filsitin davasina en buyuk zarari veren bir iki kisiden biri. filistin'i dunya capinda temsil eden kisilerin deyimiyle bir hain, bir davasini satan adam. arab league’in filistin asilli amerika sefiri, bir gun off the record olarak "filistin arafat'in temsil ettigi bir yer olacagina, bugun hala turkiye'nin bir parcasi olsaydi keske" demistir. ve fakat insanlarin romantik ve asil duygulari, onu buyuk bir lider, bir ozgurluk savascisi olarak kabul etmek ister. halbuki kendisi yuzlerce milyon dolarlik serveti olan, hakkindaki dedikodulari bastirmak icin, bir ayagi cukurdayken alakasiz bir kadinla evlenmek zorunda kalmis, her hareketi siyasi hatalarla dolu olan bir adamdir. sozu, vatan millet askina silahi kusanmaktan baska caresi kalmamislara gecmekte, karisi ise paris'te ayda 100 bin dolar harcayarak kendisini medeni (!) dunyada temsil etmektedir.

    siyasetten anlamadigi icin, ingilizce profesorunden disisleri bakani, tuccardan egitim bakani atamistir. prof. hannan ashravi, cnn'de cok super ingilizce konusabilirken, oslo anlasmalarinda,hali hazirda dunyanin destegine sahip olan israil, yetmis kisilik danisman grubu ile kapalicarsi esnafi misali pazarlik ettiginde, takilmis plak gibi "un resolution 148"ten baska bir sey soyleyemistir. "arafat sahane bir liderdir, o bir che, o bir fidel'dir" diye dusunen kimseler siyasetten zerre kadar anlamayan kisilerdir. romantizmin siyasette isi yoktur.

    bir baskasinin elinde, filistin bugun, cok daha degisik bir yerde olabilirdi ama arafat yardakcilari buna izin vermedi. boyle bu.

    edit: ebediyete intikal ettikten sonra -ki bu gibi kimseler olmez, ebediyete intikal ederler- hakkinda yazilanlari okuyunca, keske sozlukte buldugu destegi filsitinliler arasinda da bulsaydi, keske tuccar bakanlar yerine gurme* bakanlar atasaydi diye dusunuyorum, ben, condoleezza rice yazmayi bilen, arap birligi genel sekreteri ve dunyanin en yetkin siyaset bilimi uzmani olarak.*
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap