4 entry daha
  • beşinci önden edit: malesef tekrardan sipariş vermeyeceğim kahve şirketi. anlaştıkları kargo şirketlerine öncelikle dikkat etmeliler. şu anda çalıştıkları mng kargo genellikle büyük sıkıntılar çıkartan bir firma. sikayetvar.com'a girip belli başlı kargo şirketlerinin müşteri memnuniyeti oranlarını ararlarsa zaten mng kargonun yurtiçi kargodan bile daha düşük seviyede olduğunu fark edeceklerdir eminim.

    şimdi burada benim bilgilendirildiğime göre bu bir kargo şirketi rezaleti durumu var. kendilerinin belirttiğine göre benim ankara'ya gelmesi gereken kargom, istanbul şeklinde kargo firması tarafından değiştiriliyor (nasıl olmuş bilmiyoruz). değişen adresin neredeyse büyük kısmı doğru, bir kısmı yanlış. telefon numaramın da büyük bir bölümü doğru yalnızca son 4 hanesinin ilk hanesi yanlış yazılmış. bu hataların kargo şirketinden kaynaklandığını belirttiler. buraya kadar evet görünürde onların yapabileceği bir şey yok gibi görünüyor. ancak, kargo şirketi tarafından kendilerine iletilen kargo numarasıyla beraber illaki gönderilecek adres vs. yazıyordur. kendilerinden çıkan bilgilerin doğruluğunu teyit etmeleri kesinlikle çok vakitlerini almayacaktır. basit bir yazılım ile bile il ilçe kontrolü hızlıca yapılabilir zaten. bir yanlışlık olması halinde zaten taze geldiği için tercih ettiğimiz bir firmadan günlerce oradan oraya giden bir kahve almamış oluruz en azından.

    bununla bu hafta içi boyunca uğraştık neredeyse. iki gündür kargoyu tekrardan yönlendirmeye çalışıyorlar, söylendiliğine göre kargo bugün ya da yarın elimde olacakmış ancak kargo şu an istanbulda olduğu yerden hala çıkış yapmış şeklinde bile gözükmüyor. iyilik yapar gibi kargonuz gelmezse pazartesi günü yeni kahveyi kargoya veririz şeklinde bir tavırla yaklaşmaları benim için olayı koparan nokta oldu en sonunda. zaten belirli periyotlar halinde gönderilen kahvenin ödemeyi yapmayı tercih ettiğim periyodunda alamamışım ben kahveyi. bir sonraki periyoda kadar sarkan bir durum var ve bu onların yaptığı bir iyilikmiş gibi bana aktarılıyor. kısaca, malesef ilk günlerde sahip olduğu kurumsal anlayışı kaybediyor gibi görünüyor kafeingo. fiyat performans kalitelerini sevsem de malesef zamandan yana bazen ciddi sıkıntılar olabiliyor. kendilerine tekrardan düzelmelerini umarak bol şans diliyorum.

    *******

    teslimat aşamasında müşteriye verilen bilgi konusunda ciddi sorunları olan site. kahveyi sipariş ettiğimde gelen e-mailde teslimat tarihi yazıyor ona eyvallah. ancak öncesinde kahve kargoya verildi mi, verildiyse hangi kargoya verildi ve kargo takip numarası nedir gibi bilgiler müşteriyle kesinlikle paylaşılmıyor. aynı zamanda sitelerinde profilimde kayıtlı adresime, geçmiş siparişlerime baktığım zamanda orada da ciddi bilgi eksiklikleri görüyorum. geçmiş siparişi hangi adrese göndermişim, kimin adına göndermişim bu bilgiler de yok. adreslerime girdiğim zaman da eğer kayıtlı adresim uzunsa, sadece ufak bir kısmı görünüyor. aynı zamanda kargo bilgisi de gelmediği için bu da son müşteride doğal olarak acaba adres bilgimi bu şekilde kaydetti ve kargoya da bu şekilde mi verdi sorusunu oluşturuyor. kısaca web sitesini geliştiren developer arkadaşlar biraz daha özen göstermeliler bu bilgi eksikliği sorununa.

    kahvesi nasıl henüz test etmedim. 1 eylül'de teslimat görünüyor. eğer yola çıktıysa ve 1 eylül'de teslim olursa denedikten sonra onu da yazarım buraya.

    ilk edit: kargoya verdikleri zaman e-mail ile haber veriyorlarmış, kargo numarası ile beraber. tabi bunu ancak e-mail geldiğinde öğrenebildim, daha öncesinde kargo takibinin nasıl olacağı ile ilgili bir bilgi verilmemişti.

    ikinci edit: kahveyi belirtilen teslimat tarihinde aldim. yaninda bir de hediye kupa bardagi gondermisler. henuz test etmedim kahveyi ancak kavrulma tarihi olarak teslimatten 2 - 3 gun oncesi olarak gorunuyor.

    üçüncü edit: kahveyi deneme firsatim oldu 500gr'i bitirmeye yakinim. tad olarak oldukca begendim (basic space), cevremde ikram ettigim insanlardan da olumli yorum aldim. bu sebeple bu ay da yine 500gr basic space siparis ettim.

    dördüncü edit: en para kampanyasi bittiginden beri seyreklesmisti siparis verislerim ancak kahve kalitelerini hala oldugu gibi devam ettiriyorlar. bir kere yanlislikla ogutulmus kahve gonderdiler cekirdekli yerine. durumu belirtip bu kahveyi geri gondereyim siz cekirdeklisini gonderin dedigimde ogutulmus olan hediyemiz olsun gibi de bir iyilik yapip yaninda hemen cekirdeklisini de gonderdiler kahvenin ayrica. web sitelerinde hala bazi eksiklikler mevcut ziyaretci adina. iyi bir web gelistirici ile tekrar bir planlama yapmalarini oneririm acikcasi. bilkent bilgisayar bolumunde bir hoca ve birkac yuksek lisans ogrencisi olmak uzere buradan iyi miktarda musteri kazandiniz bu arada.
    son olarak; tereddutleriniz varsa bile en az bir kere 'basic space' kahvesini denemenizi tavsiye ederim.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap