9 entry daha
  • geçtiğimiz günlerde edinip okuduğum kitap. kitap, bu fethullahçıların tsk içinde nasıl yapılandıklarını anlatıyor. nasıl sızdıkları, nerelerden kendilerine kaynak sağladıkları, bilgilerin sızdırılması olayları, harbiyelilerin başlarına gelenler, ve nice skandallar. bu kitapta hepsini bulabileceksiniz.

    ülkemizde bu tarz kitaplar pek yazılmadığı için, kıymete haiz olarak görüyorum. aslında yine yazılmazdı da, iktidar ile örgütün yolları ayrılınca, iktidardan destek bulabilen bu insanlar yazabilmeye başladılar anca anca. hanefi avcı'nın haliç'te yaşayan simonlar kitabından sonraki akıbetini biliyoruz değil mi? hanefi avcı bu günlerde yazsaydı o kitabı, şimdi kahramandı. her neyse.

    kitap mutlaka okunmalı diye düşünüyorum. fakat eleştiri noktalarım da var. bir kere kendini o kadar canhıraş savunma ihtiyacı içinde yazılmış ki satırlar, bir yerden sonra sıkıyor. aynı cümleler çünkü. aynı iğnelemeler. üslup ve akıcılık sorunu yaşıyor kitap dönem dönem.

    bunun dışında, ''fethullahçı örgütün, atatürk ve tsk'nın tümden din karşıtı olduğu savını ortaya attığı'' söyleniyor kitapta. bu doğrudur. bir dönem askerin dinsiz olduğu çok söylendi bu ülkede.

    ama kitapta şu var, sanki milletin başörtülü anasını tören meydanından kovan bu yapı değildi. sırf namaz kılmaya gidiyor diye dayak yiyenler biliyorum. ''tanrımıza hamdolsun'' kısmında bir askerin ''komutanım tanrı değil allah demeliyiz'' dediğini, komutanın allah'a kadar sövdüğünü, o askerin de ağzının yüzünün patladığını, şimdi yerini söylemeyeceğim bir arkadaşım, görev yaparken anlatmıştı.

    şunu demek istiyorum, evet fethullahçılar bu kara propogandayı iyi yönettiler bir dönem, hakları var bu konuda ama, tsk içinde de gayet dine mesafeli, başında örtüsü var diye yaşlı kadınları tören yerinden kovan adamlar da vardı. şimdi birbirimizi yemeyelim hiç.

    kitapta çünkü böyle bir algı oluşturulmaya çalışılmış. balık hafızalı bir milletsek o kadar da değiliz yahu.

    bir de dikkatimi çeken, okuyanlar bilecektir, mevcut genelkurmay başkanı hakkında da böyle alttan alttan iddialar zerkediyor insanların beynine yazar. hani görevde olmasa, daha sert şeyler yazacakmış hissi uyandı bende.

    hasılı, eğrisiyle doğrusuyla kütüphanenizde olmayı hak eden bir kitap.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap