357 entry daha
  • aslında fiyatının yüksek olmasının sebebi, oyuncuyu alanın manchester united olmasıdır.

    daha önce şu entry'imde de bahsetmiştim, paul pogba, 17 - 20 yaş arasında manchester united'da register edildiği için home grown statüsünden de öte, club grown (bu terimi ben uydurdum, vardır doğrusu, düzelten olursa editlerim) bir oyuncudur. fm'cilerin de yakınen bildiği üzere, epl'de, şampiyonlar liginde ve diğer bir çok ligde bu konuda bazı kurallar var.

    epl'de nasıldır bu kural ? şöyledir:

    register edilen oyunculardan minimum 8 tanesinin 21 yaşından önce minimum 3 yıl ingiltere'de herhangi bir kulüpte register edilmiş olması gerekmektedir.

    ingiliz takımları için şampiyonlar liginde nasıldır bu kural ? şöyledir:

    register edilen oyunculardan minimum 8 tanesinin 21 yaşından önce minimum 3 yıl ingiltere'de herhangi bir kulüpte register edilmiş olması gerekmektedir.

    register edilen oyunculardan minimum 4 tanesinin 21 yaşından önce minimum 3 yıl şu anda bulunduğu kulüpte register edilmiş olması gerekmektedir.

    türkçesi şu anlama geliyor; 25 kişik kadroda minimum 4 tane united altyapısında yetişmiş, ilaveten minimum 4 tane ingilterede herhangi bir kulübün altyapısında yetişmiş oyuncu olması gerekiyor. eğer eksik kalan olursa, eksik kadar kaydedilen oyuncu sayısı azalıyor.

    manchester united'ın 25 kişilik mevcut kadrosunda home grown ve club grown oyuncular şunlar:

    club grown oyuncular:

    (bkz: wayne rooney)
    (bkz: jesse lingard)
    (bkz: paul pogba)

    home grown oyuncular:

    (bkz: michael carrick)
    (bkz: ashley young)
    (bkz: morgan schneiderlein)
    (bkz: phil jones)
    (bkz: luke shaw)
    (bkz: chris smalling)

    yani toplam 8 tane home grown oyuncu bulunmakta, ancak 4 tane club grown oyuncu halihazırdaki kadroda yok. işte bu yüzden şampiyonlar ligi oyuncu register ederken şu tabloya göre manchester united first team'den 1 oyuncusunu kaydedemeyecek. muhtemelen altyapıdan birini eklemişlerdir, 25'i tamamlarlar. o kısmını bilemiyorum. ama man unt. orta saha ortasına bir takviye yapmak istiyorsa ve bu iddialı bir transfer olacaksa, en büyük adaylardan biri hem kaliteli hem de kulübün çocuğu olan paul pogba olacaktır. bu cepte dursun.

    paul pogba'nın oyun tarzı ile ilgili olarak da şahsi fikirlerim şöyledir:

    - bi kere pogba'nın bence en büyük özelliği her şeyden önce standart bir orta saha oyuncusunun minimumda yapması gereken her şeyi her maçta istikrarlı bir şekilde başarmasıdır. yani tek bir kötü maçı olmaz bu adamın (en kötü ortalama oynar). bu epl gibi yüksek tempolu liglerde bulunmaz bir nimet kanımca. örneğin her oynadığı maçta defans topla çıkarken doğru açıdan ve doğu zamanla yardıma gelir, dikine de yanlamasına da doğru oynar. bunları eksiksiz yapar.

    - fiziki açıdan, bence bir orta saha oyuncusunda olabilecek en muhteşem fiziğe sahiptir. dayanıklılık, hız, boy, güç hepsi en kompakt şekilde birleşmiş bu herifte. bunun bir önceki versiyonu için (bkz: patrick vieira). her maç deli gibi koşar, pres yapar, 10 sn önce defanstan çıkardığı topa gerekirse rakip penaltı bölgesinde desteğe gelir. rakip kaleci vuruşlarında kafa toplarını alır. bunları her seferinde mükemmel yapmaz, yapamaz zaten. öyle bir oyuncu yok dünyada.. ama bunları en yüksek istatistikle yapan bir oyuncudur pogba.

    - top tekniği ortalamanın çok üstündedir. bir david silva, neymar, messi değildir elbette ancak dar alanlarda top cambazlığı yaptığı çoktur (youtube bu videolarla dolu). epl gibi korkunç pres altında (serie a kadar olmasa da) bir ligde bu da çok işe yarar bazen. 90. dakikarlardaki orta saha presi sonucu kazanılan topla en çok gol atılan ligin epl olduğunu düşünürsek bunu da artı haznesine yazabilirsiniz.

    - defansif yönü muhteşem olmasa da, ortalamanın üstündedir. güzel top keser mesela pogba. fizğinin de etkisiyle ikili mücadelelerde cılız epl ofansif orta sahalarını parçalayacağını düşünüyorum.

    - uzaktan şut konusunda konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. 3. bölgede uzaktan first time shooting konusunda ilk 5'e koyabiliriz diyebilirim. (bkz: youtube)

    bütün bunları birleştirdiğimizde ve bir de üstüne epl menajerlerinin neredeyse hepsinin genel olarak (bkz: crazy)
    diye nitelendirdikleri transfer piyasasını eklediğimizde, verilen meblağ manchester united için fazla değildir. zaten başka bir takım da bu parayı vermezdi bu çocuk için. united önümüzdeki 6-7 yılı düşünerek yaptı bu transferi, iskeletin göbeğine pogba'yı koydu ve her sene buna göre şekillenecek. izleyip göreceğiz. ben şahsen bir epl manyağı ve chelsea taraftarı olarak (kendi ligimizden ve dursun özbekten fazlasıyla umudumu kaybettiğim için bu tabi), pogba'nın epl'ye dönmüş olmasından aşırı derecede memnunum. muhteşem bir epl sezonu bizi bekliyor, insanlar üzerinden fikir savaşı vereceğimize tadını çıkaralım derim.

    sevgiler.
496 entry daha
hesabın var mı? giriş yap