8 entry daha
  • öncelikle belirteyim şunu şöyle ye bunu yeme demeyeceğim; zira konunun ne uzmanıyım ne de bunu demek haddime...

    dolayısıyla diyetin en etkilisini bilmem; ama en sağlıklı olanı aşağıdaki adımları ihtiva eder:

    1- kan tahlili yaptırmak (mali yönden uygunu aile sağlık merkezinde yaptırmaktır)
    2- kendinize uygun gelen bir hastanenin endokrin bölümündeki uzmana tahlil sonucuyla gitmek
    3- endokrindeki uzman doktorun tahlil sonucunu değerlendirmesini müteakiben kendisinden diyetisyene sevk işlemi yapmasını istemek
    4- diyetisyenin (egzersiz ve yeme-içme) tavsiyelerine ve listesine (en az 3-4 ay) harfi harfiyen; bak burayı tekrar vurguluyorum: harfi harfiyen uymak ve kontrollere düzenli giderek doğru geri bildirimde bulunmak.
    5- belirli bir süre harfi harfiyen uygulanan basit; ama doğru ve sağlıklı adımların sağlıklı bir şekilde kilo vermeni sağladığını ve bunların artık zorunluluk değil de hayatının bir parçası haline geldiğini görmek ve bi' zahmet mutlu olmak.

    biliyorum çok basit gözüküyor; evet zaten çok basit. ama zor olan basiti uygulamaktır diye bir tabir vardır sporda; işte bu da aynı hesap. sağdan soldan duyduklarınla yarım yamalak iş yapacağına, iradeni kuvvetli tut ve işin uzmanına git, tavsiyeni ve yeme-içme programını ondan al ve bunu derhal harfi harfiyen uygula. 3 yazanı 3 ye; bak tekrar vurguluyorum 3 yazıyorsa 3 ye; 2 değil, 4 hiç değil. sonra bak bakayım eriyor mu göbüş erimiyor mu :)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap