13 entry daha
  • ankara ulustaki eskiden odullendirilme mekanimdi. iskenderiyle, kunefesiyle muhtesem bir odul!

    babamla hic bir zaman yuzgoz olamadim ben. arkadaslarim olsun, kuzenlerim olsun, baba kiz diyaloglari basliginda yazanlarin cogu olsun bir "babiskom-kiziskom" muhabbeti icindeyken biz emir komuta zincirini kiskandiracak bir resmiyette "baba-alotte" muhabbetinde kaldik. uzun lafin kisasi o hayatim boyunca onun gozune girmek icin cabalayip durdugumu bilmiyor, ben de butun bu cabalar sonunda geldigim yerin -cografi uzaklik sebebiyle- onu ne kadar uzdugunu ve ne kadar gurur duymasina sebep oldugunu hic bilemeyecegim buyuk ihtimalle. sadece hissedecegiz bunlari.

    baba kiz biribirimize benzeriz biz, dilimizle degil gozlerimizle konusuruz, yaptiklarimizla anlatiriz. uludag kebapcisi da iste babamin bana "afferim benim kizima!" deme araciydi, takdir edildigimi hissettirme mekaniydi. guzel karnelerle basladi bu, "hadi uludag'a gidip birer iskender yiyelim!" sonra universiteyi kazandigimda, sonra donem sonlarinda tatil icin ankara'ya her donusumde. uludag'in o mukemmel salcali sosunun kokusu, dokuldugunde cizz eden o tereyaginin tadi, bunlari sunger gibi cekmis pidenin yumusakligi, mmm... ben bunlara gomulup odulumu mideme indirirken babam da ciddiyetini bir yana birakir gevrek gevrek gulerdi.

    artik uludag kebapcisina gitmiyoruz. ne mi oldu? buyumek denen illet oldu. buyudum ben, babamin gozune girecegim derken gozunu cikarttim. buyudum iste, artik hayatin bana sundugu ve sunabilecegi oduller arasinda uludag kebapcisinda bir yemegin onemsiz kaldigini hissediyor olmali. buyudum malesef, artik onun koruyup kolladigi kucuk kizi degil, onu birak hayata meydan okuyan bir cadiyim. buyudum basbayagi, buyudukce onun kizi olmaktan cikip bambaska, anlamaya calisip, pek anlayamadigi ama "yine de kizimdir!" deyip bagrina bastigi bir "sey" oldum, hatta bir de ustune ustluk etyemez bu "sey" tovbe tovbe... ben de isterdim, hic buyumesem de periyodik olarak gidip uludag kebapcisinda odulumu alsam karnimi sivazlaya sivazlaya. hayat iste...

    artik uludag kebapcisinin tanimi odullendirilme degil odullendirme mekanim olsun bari. babami goturup beni buyuttugu icin odullendirme mekani.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap