2 entry daha
  • sosyologlar bircok calisma yapiyor ama toplumsal alanda kendilerine yer bulamadiklari icin akademik cevrelere ancak ulasabiliyorlar.

    bir cogu mesleğini yapamıyor bile, her kurumun ihtiyaci olmasina ragmen aile bakanligi disinda sosyologlara is imkani veren cok az kurum var. aile bakanliginda calisan sosyologlara ise imza yetkisi bile verilmiyor sosyal calismacilar onlardan daha yetkili.

    sosyoloji kokenli bir milletvekili sayesinde kamu atamalarına dahil oldular son yıllarda, oncesinde ya formasyon alarak ogretmen oluyor ya da ozel sektorde halkla iliskiler insan kaynaklari gibi iletisim temelli kadrolarda is bulabiliyorlardi, hos hala cogu bu sekilde devam ediyor hayatina o ayri.

    simdi boyle bir ulkede topluma dair o kadar sey ogrenmis, kim bilir ne calismalar yapmis, ne tezler yazmis, siyasetten sanata nelerin hangi topraklarda nasil ortaya ciktigini size bir bir anlatabilecek kapasitede kendini gelistirmis bir sosyolog olarak ne yapabilirdiniz?

    son olarak; doktora ogretmene oldugu kadar sosyologa ihtiyaciniz olmaz evet ama bu meslekler arasi esitsizlik kavramiyla aciklanir, sosyolojinin gereksiz oldugu mantigiyla degil.

    düzeltme: cümle düşüklüğü.
209 entry daha
hesabın var mı? giriş yap