10 entry daha
  • kemal sunal doğuştan komik; şener şen ise doğuştan oyuncudur.

    kemal sunal'ı da çok severim ancak bu kıyaslama şener şen için haksız bir kıyaslamadır. her filminde aşağı yukarı aynı tipi oynayıp aşağı yukarı aynı jest mimikleri kullanarak kariyer yapanla her role girip en önemlisi hepsinin de altından başarıyla kalkabilen adamı kıyaslamak olmaz.

    onun haricinde kemal sunal, birçok projede para için oynadığını kendi ağzıyla itiraf ederken, şener şen para için sinema, dizi projesine girişmediğini söylemiştir. nitekim özellikle 20 yılda oynadığı film sayısı da bu söylediğinin arkasında durduğunu gösterir. buradan şener şen'in işine daha saygılı olduğunu görebiliriz.

    öte yandan kemal sunal için asabi, kibirli, cimri gibi yakıştırmalar yapılırken(haklı veya haksız bilemem) şener şen ile ilgili bu tip söylentiler en azından benim kulağıma gelmedi. nitekim katıldığı tv programlarından takip edebildiğim kadarıyla şener şen naif, nazik ve bilge bir adam imajı çizmektedir.

    gerçi kemal sunal vefat etmeden evvel farklı tipleri canlandırmak istediği bir kariyer planlaması yapmıştı. yaşayabilseydi çok daha sağlıklı bir kıyas yapılabilirdi ancak iki oyuncuyu elimizdeki verilere bakarak gerek filmografisi, gerek oynadığı karakter sayısı bakımından kıyasladığımda kemal sunal'ı şener şen'e tercih etmek bana pek makul görünmüyor.

    not: "hangi oyuncuyu daha çok seversin?" sorusu ile "hangisi daha iyi oyuncudur?" sorusunun farklı sorular olduğunu bildiğinizi varsayıyorum. bu kıyas oyunculuk kalitesi açısından yapılmıştır. gerçi en çok sevdiğim oyuncu da, en başarılı bulduğum oyuncu da açık ara şener şen'dir fakat bu ayrı mesele.
221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap