• bir başka deyişle, türk dizilerinin güney amerika'da çok fazla izlenmesi olayı. bugün bbc'de yayınlanan haberde belirtilen rakamlara göre, türk dizileri, güney amerika'da müthiş bir seyirci kitlesi tarafından takip ediliyor.

    bbc'nin haberi: http://www.bbc.com/news/business-37284938

    haberde dikkat çeken bazı detaylar ise şöyle:

    bu sene arjantin'de yayınlanan fatmagül'ün suçu ne? dizisi, bölüm başına 12 milyon kişi tarafından izlenmiş. şili'de ise 2014 yılında binbir gece denen dizi en çok izlenen televizyon programı olmuş. ve türk dizileri, güney amerika'daki popülerliğini her geçen sezon artırıyormuş.

    şili'nin başkenti santiago'da yaşayan ve swanswan adlı kullanıcı ile aynı yaşta olan bir teyzeye bu durumu sormuşlar. teyzemiz, türk dizilerine daha kolay bağlandığını ve seksin abartılmadığını söylemiş. öte yandan, türk dizilerinin çok kaliteli çekildiğini ve hollywood'da olan klişelerin türk dizilerinde yer almadığını belirtmiş.

    perulu bir üniversite öğrencisi ise türk dizilerini şöyle yorumlamış:

    "arkadaşlarımla bir araya gelip türk dizileri geceleri düzenliyoruz. dizileri izliyoruz, muhabbet ediyoruz. senaryolar zekice, yapım ekibi harika. ayrıca, aktörler çok yakışıklı. hepimizin birer favorisi var."

    geçen yıl türkiye dışarıya pazarladığı dizilerden tam $250 milyon kazanmış. 2004 yılında ise bu rakam sadece $10 bin dolarmış. hedefimiz ise 2023 yılında $1 milyara ulaşmakmış. hedef 2023 burada da karşımıza çıktı.

    'miş, muş' kullanmamın sebebi habere inanmakta zorluk çekmemden kaynaklanıyor. türk dizilerinin, arap ülkelerinde çok fazla tutulduğunu biliyordum ancak güney amerika'da bu denli bir popülerlik elde ettiklerinden habersizdim.

    hahaha ikna oldum: https://www.youtube.com/watch?v=bc3ncqwqcww
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap