1900 entry daha
  • gece gece aklıma düştü. bence nobel ödülünü yüce türkiye devleti'ne karşı sarfettiği sözlerinden dolayı, yani siyasi sebeplerle almıştır. eğer ki kürt ve ermeni aşiretleri, zamanında devlet-i aliyye'ye karşı şirk koşmasaydı (yazık ki bunun için çoğu insan, devletin hiç suçu olmadan, sadece mecburiyetten katledilmek zorunda bırakıldı), bugün orhan pamuk da nobel ödülü alamazdı. durun hemen kızmayın, size kanıtlar getirdim. hem de 3 tane.

    (1) mesela zamanında paris'te elinde gazete ve broşürlerle sürekli devrimci eylemler peşinde koşan sartre, nobel edebiyat ödülünü sırf fransa'ya küfrettiği ve fransa'nın aslında masumane bir tutumla işlediği cinayetleri yüksek sesle haykırdığı için almıştı.

    (2) peki alman gazeteciye ne demeli? ossietzky denen alman düşmanı var ya ona işte. zaten ülkesinin en doğru şekilde sergilediği siyasi davranışlara ses çıkardığı için nobel aldı bu puşt. üstün alaman ırkı denilen tezi savunsaydı, hiç alır mıydı nobel?

    (3) hele bir tanesi var ki; liu şiaobo denilen çinli cüce, tek yaptığı çin halk cumhuriyeti'ne muhalif olmak, başka bir yerde esamesi okunmaz. bakınız bu adam da nobel alıyor. çok garip değil mi? biri bana bu adamın herhangi bir meziyetinden bahsedebilir mi?

    peki şimdi size soruyorum, ya orhan pamuk'un var mı bir meziyeti? yok, efendim yok. tanpınar-atılgan-atay çizgisini devam ettirmiş sözde. ha bir de; dünyanın yaşayan en değerli edebiyatçılarından bazıları hakkında inanılmaz filan demiş, en çok yabancı dilde kitapları yayımlanan yazarmış bir de peh. işte bunlar hep yalan. burası ümraniye ve burda tek gerçek vardır: o da "milliyetçilik" ve milletine küfredenlerin nobel alması.

    her neyse, bu entry'i girmek, bana 10.000 tane nöron kaybettirdi. gidip biraz saygıdeğer edebiyatçılardan hazreti elif şhafak veya canan tan felan okuyayım da, birazcık nöron kasayım. selametle.
1227 entry daha
hesabın var mı? giriş yap