14 entry daha
  • bankalarin 'hatirli' musterilerine kiyak gecmesi durumu olarak da özetlenebilir.
    'hatirli' derken, bolca parayi o bankada tutan insanlari kastediyoruz.

    nedir bu özel bankacilik kiyaklari? kabaca aciklayalim.
    bu özel bankacilik olayi normal banka subelerinde olmaz. yani bankaya gitmeniz gerekirse, normal banka subelerine degil, özel bankacilik subelerine gidersiniz ki buralar genelde ofis tarzi yerlerdir. disarida tabelasi falan genelde olmaz.
    iceri girdiginizde bir izzet, bir ikram, sorma gitsin. sira zaten beklemezsiniz, ne icersiniz diye illa ki sorulur, viski isteseniz viski getirirler vb.
    her bankada olmasa da, tasakli bankalarda size özel bir güvenlik tahsis edilir, para cektiginizde vb. eskort olarak gideceginiz yere kadar yaninizda bulunurlar.
    günde milyor tane insanla ugrasmaktan pili bitmis, siniri bozulmus calisanlarla muhattap olmazsiniz, neseli rahat güleryüzlü insanlarla karsilasirsiniz.
    telefonla vb. talimat vereceginiz zaman da 444'lü hatlari arayip, otuz saat 1 e bas 3 e bas bilmemne yapla ugrasmazsiniz.
    her bankada olmamakla birlikte, klas bankalar paranizin deger kaybetmemesi icin sizi hep korurlar. mesela 2 milyon euronuz bi hesapta duruyorsa, ve euro büyük bir düsüsteyse, sizi arayip 'efendim euro büyük deger kaybediyor ve kaybetmeye de devam edecek gibi görünüyor, bu durum size zarar verecek, isterseniz baska bir para birimine gecis yapip bu zararin önüne gecebilirsiniz' vb tarzinda uyarilarda bulunurlar falan filan.
    hizmette neredeyse hic sinir yoktur. telefon edip, su adrese 100,000 tl nakit gonderin dersin, giderler teslim ederler.
    ozel bankacilik subelerine gittiginizde, isiniz bittiginde sizi kapiya kadar ugurlarlar vb.
    insan kendini cidden özel hisseder. iyi simartirlar insani.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap