4 entry daha
  • kaynak belirtmeden yazarlardan alıntı yapıp, kendilerine kaynak sorulduğunda doğru ve tatmin edici bir cevap vermeyen sözde edebiyat dergisi.

    bu entry'i girmek için iki hafta beklediğimi de belirtmek istiyorum her şeyden önce. dergiye yaptığım yorumun sebebi olan olayı aşağıda anlatıyorum, aşağıya buyrun sevgili edebiyat sever suserlar.

    şu alıntının kaynağını kendilerine sordum instagram hesapları vasıtasıyla. ilk önce yazar hanımefendiye ulaştım, o sırada da dergi hesabına mesaj attım, dergiden cevap aldıktan sonra hanımefendi de dönüş yaptı ve tatilde olduğunu söyledi. ben de zaten dergi hesabından dönüş yapıldığını, teşekkür ettiğimi söyledim kendisine. dergi hesabından aldığım cevapta, bana metinler kitabından olduğu söylendi alıntının; ancak tam sayfa vermelerinin ertesi gün mümkün olacağını söylediler. ben de peki dedim kendilerine bunun üzerine. evdeki kitabıma baktım; ancak göremedim. daha sonra e-kitap halinden de arattırdım bahis alıntıyı; olur ya bendeki kitap 2. basımdı, belki çıkartmışlardır filan diye düşündüm, yani hala iyi niyetliyim. orada da bulamadım. kendilerine durumu söyledim ve tam sayfa bilgisi istediğimi bir hafta sonra onlara ilettim ki onlar bana zaten ilk mesajın ertesi günü ulaşacaklarını söylemişlerdi aslında. bir hafta daha üzerinden geçmesine rağmen ve üstelemelerime rağmen mesajlar "görüldü" şeklinde de etiketlendiği halde instagram'da, bir dönüş olmadı.

    bu alıntı nilgün marmara'nın kitapları dışında bir yerden de olabilir, hala kendileri bir alıntı uydurdular diye düşünmüyorum; ancak bir edebiyat dergisi ortaya çıkartmaya cesaret edip bunu kaynaksız yapmak ne demektir? ben lisans okuduğum boğaziçi üniversitesinde, referansız alıntı yapsam intihalden soruşturma açılırdı hakkımda. umuyorum her nereden aldılarsa bu alıntıyı, en kısa zamanda kamuyu rahatlatacak şekilde paylaşırlar ilgili insanlarla.

    başka suser arkadaşlar da kendilerine ulaştılar ve onlar da elleri boş bekliyorlar hala. bakın, bir şey ile itham etmiyorum dergiyi; ancak bu iş böyle yapılmaz arkadaş. ben değilim bir şey ortaya koymaya cesaret eden, sizsiniz. o zaman düzgün yapacaksınız işinizi. ben sözlüğe entry girerken bile apa referans veriyorum.

    edit: imla
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap