81 entry daha
  • ''ders yılının 180 iş gününden az olmaması esastır. ancak 180. iş gününün hafta arasına rastlaması durumunda ders yılının bitim tarihi, haftanın son iş gününe kadar uzatılır.'' şeklindeki mevzuatı bilmeyenlerin uyduruğudur.
    yukarıdaki müthiş matematiğe göre 365 günlük bir yılda 220 gün tatil yapıyoruz, geriye 145 iş günü kalıyor. müthiş bir hesaplama örneği. ama gelin görün ki, ders yılı 180 iş gününden az olamıyor. çok merak eden varsa açsın okusun. şimdi diyecekler ki sanki çok farkı var. öncelikle doğrusunu bilelim, çoğu azı sizin takdirinize kalmış. sonra da diyecekler ki, sozo boş gon voroyorlor. verilen var, verilmeyen var çok bilmiş yazar arkadaşım. benim okulumda verilmiyor. yüksek lisans yaptığım için yasal hakkım olarak ben boş gün alıyorum, 20 yıllık öğretmen alamıyor. boş gün veren okullar da var, genelliyorsunuz ya ondan dedim.
    şu iş günü meselesine dönecek olursak, hesaba katılmayan çok şey var. hafta sonu kursları, hafta içi ders sonrası yapılan kurslar, kaynaştırma öğrencileri için yapılan ders dışı destek eğitim kursları vs vs.. şimdi de diyeceksiniz ki e öğretmen bunlardan para kazanıyor. e bir zahmet kazanacak. yani çoğu öğretmen iddia edildiği gibi 145 gün değil, 180 gün çalışır. birçoğu da yukarıda saydığım kurslardan en az birini verir, yine çalışır.
    son olarak da şu noktaya değineyim. çok bilmiş öğretmen düşmanı yazarlardan ricam, yabancı ülkelerde öğretmenler ne kadar tatil yapıyor bir araştırsınlar, bu 2 ay yaz tatili, 15 gün kış tatili sanki dünya üzerinde sadece müthiş türk öğretmenlere bahşedilmiş gibi konuşuyorsunuz ya rica ediyorum, biraz araştırın. onların aldığı maaşı da araştırın. öğretmen kendini paralasa, hafta içi + hafta sonu çalışsa, ful ek ders alsa 4500 tl kazanır. bu ülkede gümrük muhafaza memuru 4000 tl para kazanıyor. sonra utanmadan gelip öğretmenler şöyle böyle diyenler oluyor ya çok gülüyorum.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap