8 entry daha
  • iç anadolu'da yoktur.. daha çok karadeniz ve marmara bölgesi'nde, lazlarda bu gelenek vardır.. adapazarında raslamıştım bu duruma ilk kez.. camide bayram namazı sonrası hutbe okurken başlarlar genelde..
    şimdi ben memleketi iç anadolu olan bir insan olarak düğünlerde silah atılmasına alışığım ama bu şekilde bayram kutlamasını da hiç tasvip etmiyorum.. saçma buluyorum.. çünkü iç anadolu'da şehir merkezlerindeki düğünlerde silah kesinlikle atılmaz.. genellikle köylerde köy düğünlerinde kutlamalarında atılır.. o atan kişiler de silahlarını boş arazilere, tarlalara vs. bilimum insan olmayan bölgelere doğrultarak tehlikeyi en aza indirirler.. yani bu silah atımı ne kadar bilinçsizce bir hareket de olsa, anadolu insanı bu geleneğin tehlikeli olduğunun bilincinde hareket ederek bir nebze de olsa yüreklere su serperler.. az önce de bahsettiğim gibi silah atılarak bayram kutlaması falan yoktur.. ha bu yazdıklarımdan silah atılarak herhangi bir kutlamayı desteklediğim sonucu çıkarılmasın.. ben silah atmıyorum.. elbette desteklemiyorum..

    ama ben marmara bölgesinde şehir merkezi sayılabilinecek bir noktada yaşıyorum ve burada oldukça yakından atılan silah sesleri duyuyorum.. yani buradaki gerizekalı insan grupları şehir merkezi sayılabilecek bir noktada silah atıyorlar.. bu çok daha tehlikeli.. ve belli ki bu tehlikenin de farkında değiller..

    kesinlikle saçmadır.. tehlikelidir.. görülürse ihbar edilmelidir..
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap