2 entry daha
  • bugun hayvan dusmanligi vakti sanirim, hayvansiz plaj isteyen arkadasi anliyorum ama sana koca bir cuuuuuusssss... hayvana agizlik takmak bir zorunluluk degildir. birsey yapmaz diyorsa birsey yapmadigini biliyordur, zaten neden oyle bir tehlike alsin ki salak mi?? agizlik takma kuralini anlatayim, hayvan egitimli degilse egitimini alana kadar, ya da gecmisinde saldirganlik varsa agizlik takilir, bunu da en iyi sahibi bilir zaten. "ay ben korkuyorum, ya isisirisa, bak havliyor" diye elalemin hayvanina agizlik taktiramazsin. hayir bir de istedigin yer vapur!! otobus olsa yine bir nebze anliycam o da hayvan buyuk oldugu icin. yemin ederim turkiye de evcil hayvan besleme konusunda cok ciddi bilgi ve kultur eksikligi var!!!

    not: agizlik hayvani rahatsiz eden birseydir. sirf baskasi korkuyor diye uysal hayvana agizlik taktiramazsin. hele disari cikacaklarsa agizlikla dolassinlar diye bir mantik olamaz.
    not: toplu tasima kurali oyle diyor mantikli bir aciklama degil. o kuralin cikisini bir hatirlayin, hayvanlar toplu tasimaya alinmiyorlardi, insanlar yalvariyordu bizi de alin biz kafese de koyariz, agizlik da takariz diye. baska kurallar soyleyim, bir zamanlar zencilerin otobuste one oturmalari da yasakti, ya da ızlanda'da 70'lere kadar turk oldurmek serbestti, kural oyle diyor diye dogrudur mu diycez??? bu arada acilan basliga bakin, "kopeksiz vapur istiyoruz" yani agizlik bahane kopeksiz dunya sahane.. yanlis hatirlamiyorsam paris ya da moskova metrosunda buyuk kopeklerin girmesi yasak, ama insanlar sokuyor, bir allahin kuluda ayy buraya kopek giremez diye yaygara yapmiyor, kendi cehaletiniz ve korkulariniz baska canlilarin kaderini belirleyemez, kusura bakmayin!!!
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap