4 entry daha
  • 1968 de cıa ajanı kommer abd'nin büyükelçisi olarak atandı ve odtü'ye gitti.aralarında taylan'ın da bulunduğu bir grup genç tarafından arabası yakıldı.bu gençlerin hepsi(26 kişi) bir şekilde öldürüldü...(sinan cemgil,hüseyin inan,seçkin inceefe,halil çelimli,irfan uçar,tuncer çelen ,taylan özgür bu davada yargılandılar)

    taylan özgür'ü öldürenin polis memuru lisan çakıcıolduğu söylendi.uzun süre arandı bulunamadı.sonra yurtdışında olduğu anlaşıldı.yakalandı.yargılama sırasında akıl ve şuurunun tetkiki için bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastahanesinde müşahade altına alındı.bir süre yattı."akıl hastası" raporu verildi.davadan kurtuldu.

    talat turhan ise taylan'ı öldürenin lisan çakıcı değil bir üsteğmen olduğunu iddia etmektedir.
    ablası hale kıyıcı (özgür), kardeşini derin devlet'in yok ettiğini söylüyor.hatta uğur mumcu'nun olayı araştırdığını yazacağını söylediğinden 2-3 ay sonra u öldürüldüğüne dikkat çekiyor.

    sonuç olarak, faili meçhul ırmağında nice taylan özgürler akıp gidiyor...

    zorunlu edit : bir yazım hatası olarak kommer davasından yargılananların tamamının öldürüldüğü sonucu çıkmaktadır.yargılananların tamamı değil,bu olaya karışan kişilerden 26'sı muhtelif tarihlerde ve şekillerde öldürülmüştür.örneğin cengiz zabcı fransada gaz zehirlenmesinden ölmüştür. bu bilgiler hale kıyıcı (özgür) den alınmıştır.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap