249 entry daha
  • sonu az çok tahmin edilebilir olsa da yine de bünyede izledikçe bir sonraki bölüme hemen geçip onu da izleme isteği yaratan 2016 yapımı netflix dizisi. bana kalırsa diziyi insanlara bu kadar sevdiren etmenlerden birisi de epey başarılı ve sevimli bulduğum çocuk oyuncular oldu. aralarından favorim ise açık ara fark ile dustin oldu. bu çocuk hem en zekileri hem en komikleri hem de en sevimlileri bence.

    neyse gelelim dizi hakkında birkaç bilgiye, yazının buradan sonrası dizi ile ilgili spoiler içerir;

    --- stranger things hakkında birkaç bilgi ---

    - entrylerin birçoğunda da bahsedildiği gibi dizinin stephen king, stephen spielberg ve john carpenter'dan bir sürü referans aldığı ve bu kişilerin ana ilham kaynağı olarak kullanıldığı dizinin yaratıcısı duffer kardeşler tarafından belirtilmiş.

    - diziyi çekmeden önce konuyu test etmek adına 25'ten fazla filmden sahneler keserek sahte bir fragman oluşturmuşlar.

    - başrol çocuk oyuncularını bulmak adına 906 erkek çocuğu ve 307 kız çocuğu seçmelere almışlar.

    - eleven karakterini canlandıran millie bobby brown, 2014 yılında stephen king'in intruders filmindeki karakteriyle ilgili attığı olumlu bir tweet sayesinde seçmelere katılan diğer kızlardan daha avantajlı bir duruma düşmüştür.

    - dizi çekilirken on iki yaşında olan millie bobby brown saçlarını kazıtmak istemeyince duffer kardeşler ona charlize theron'un mad max filminde saçları kazılıyken ne kadar muhteşem gözüktüğünü göstermişler. bu da onu ikna etmek için yeterli olmuş.

    - yönetmenler millie'den ayrıca performansının insanlara e.t.'yi anımsatmasını istemişler.

    - başroldeki çocuklar karakterlerine hazırlanmak adına; the goonies, poltergeist, e.t. ve stand by me gibi filmleri izlemişler. seçmelerde ise çocuklardan stand by me'deki klasik sahneleri canlandırmalarını istemişler.

    - tıpkı oyuncular gibi dizinin yazarları da aynı şekilde the thing, e.t. ve a nightmare on elm street gibi - yani dizinin ilham aldığı tüm filmleri izlemişler.

    - dizinin ilham aldığı birçok filmin posterleri setlerde kullanılmış.

    - will ve dustin'in ilk bölümde uğruna yarış yaptıkları 134 sayılı x-men çizgi romanı jean grey karakterinin phoenix'e dönüştüğü sayı. yani en önemli çizgi romanlardan biri.

    - normalde steve ve nancy'nin sezon sonunda tekrar bir araya gelmesi planlanmıyormuş ama dizinin uzayabileceği ihtimali ve ayrıca steve'i canlandıran aktörün çekici bulunması ile dizinin yaratıcıları onun karakterini değiştirmeye karar verip sezon sonunda ikiliyi tekrar bir araya getirmeye karar vermiş.

    - duffer kardeşler upside down'ın ne olduğu ve canavarın doğasını anlatan 30 sayfalık bir döküman hazırlamışlar, bu döküman ayrıca dizide de gözükmektedir. kardeşler bununla ilgili ayrıntıların birinci sezonda özellikle açıklanmadığını, her şeyin ilk sezonda keşfedilmemesi gerektiğini söylemişlerdir.

    - mike'ın küçük kardeşi holly aslında ikizler tarafından canlandırılmıştır. bu ikizler aynı zamanda the walking dead serisinde rick grimes'ın kızını canlandırmaktadır. ikizlerin birçok sahnesi senaryosuz, tamamen doğaçlama gerçekleşmiş. ayrıca bu ikizler senaryoda bir canavar olması düşüncesinden korktukları için onlara bu canavarın disney'in ünlü, canavarlar çizgi filmindeki sully gibi gözüktüğünü söylemişler.

    - dustin karakterini canlandıran oyuncu gerçek hayatta da karakteri gibi cleidocranial dysplasiadan -yani dişlerin çıkmayışı/geç çıkışı problemi- muzdarip.

    - canavar; animatronik, protez, cg (yani bilgisayar yapımı) ve performans gibi tekniklerin hepsinin kullanılmasıyla oluşturulmuş.

    - eleven'ın küçük havuzda su yüzeyinde durup, batmaması için 1200 pound yani yaklaşık 550 kg tuz kullanılmış.

    - dizi netflix ile anlaşmadan önce 15-20 kadar yapım şirketi tarafından çocuklar için olmayan bir dizide 4 çocuğun baş rolü oynaması sebebiyle reddedilmiştir.

    --- stranger things hakkında birkaç bilgi ---

    kaynaklar:

    buzzfeed - 18 little details that will make you love “stranger things” even more

    buzzfeed - 26 facts you probably didn’t know about netflix’s “stranger things”

    youtube - 50 facts you didn't know about stranger things
3006 entry daha
hesabın var mı? giriş yap