14148 entry daha
  • bir üst entryde yazılan ay'ın bizden yavaş yavaş uzaklaşacak ve en sonunda sonsuzluğa gidecek olması her şeyin bir düzene bağlı olmadığının en büyük kanıtıdır kanımca. din adamları her zaman bir düzenden bahsederler "o'ki alemleri yerinde tutuyor gram hata olmadan" falan filan gibi şeyler. ancak şöyle bir yukarı baktığınız zaman evrende herşeyin kaotik olduğunu görmek hiç de zor değil. hatta yukarı falan da bakma sen direkt dünyaya bak bu korkunç kaotik ortam burada bile var. eski volkanik katliamlara bak, buz çağlarına, büyük meteorların kafamıza yağmasına bak. bu nasıl düzen diye sormaz mı insan. kimse bu düzensizliğin farkında değil çünkü değişimler çok yavaş. kıtaların yer değiştirmesi, volkanik patlamalar falan bunlar zaman alan şeyler.

    ama yakın sanırım, bir felaket daha bekliyor bizi. bizim sanayileşmeyle birlikte tetiklediğimiz bir küresel ısınma felaketi. o da olmasın her an güneş sistemindeki bir meteor bize doğru yön değiştirebilir mesela. şaka yapmıyorum her an yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayız. bu tür bir ortamda güneş sisteminin gözümüzün önünde değiştiği, kıtaların gözümüzün önünde yer değiştirdiği bir ortamda hala nasıl çıkıp "bir düzen var evet" diyebiliyorsunuz aklım almıyor.

    benim ufkumu iki katına çıkaran en büyük şey sorgulamaktır. sorgulamayı asla bırakmamanız dileği ile iyi akşamlar.

    edit: valla ben trol mü değil mi anlamadım ama yinede cevap vermek istiyorum. trol isen kusuruma bakma. dünya'nın eğikliği güneşin etrafındaki her turunda değişiyor zaten hatta bayağı değişiyor bak bayağı diyorum çünkü sayı aklımda değil böyle küsüratlı falan ufak bir sayı da değişmiyor.
27645 entry daha
hesabın var mı? giriş yap