6 entry daha
  • sıklıkla "yakışıklı + aptal" yerine "yakışıklı + zeki"yi tercih eden kadın anlamına gelir. ki zaten partnerinin salak olmasını istememek sapyoseksüellik falan değil bildiğin doğal seçilimdir. burada zeki diye tercih edilen kişi genelde fiziksel olarak en kötü ortalamadır, 5/10'un altına pek düşmez. maymun gibi biriyle çok zeki diye sevişene henüz rastlamadım. ayrıca ilk entry'de çok doğru bir noktaya değiniliyor, insanlar(erkek-kadın ayırmaksızın) fiziksel olarak beğendikleri kişilerin zekasını da olduğundan fazla görüyorlar.

    aslında sapyoseksüel kavramının varlığı başlı başına saçmalık. zaten ne sözlüklerde ne de bilimsel literatürde bulunan bir kavramdan bahsediyoruz. karşısındaki insanın zekası/bilgisi/kültürü herkes için farklı derecede önem arz ediyor. bu zaten çok açık ve partnerde başka bir özelliği tercih etmekten bir farkı yok. dolayısıyla bir cinsel yönelimmiş gibi davranılmamalı.

    misal ben uzun kadınlardan hoşlanıyorum, mehmet abi büyük meme seviyor, sen de zeki erkek/kadın seviyorsun. ama biz kendimize ayrı ayrı isimler bulmazken sen çıkıp "ben sapyoseksüelim" diyorsun. e saçma oluyor haliyle. belki sen büyük meme sevecek kadar sığ biri değilsin, zekaya önem veriyorsun çünkü kendin de çok zeki ve elit bir insansın. bunu da herkes bilsin istiyorsun. ama işte ona da sapyoseksüellik değil gösterişçilik diyoruz.

    yukarıda yazılanlar büyük oranda erkekler için de geçerli tabii. fakat bu iddiada bulunan genelde kadınlar oluyor, onu da söylemeden geçemem.
727 entry daha
hesabın var mı? giriş yap