60 entry daha
  • elektrik enerjisi alma ile internet hizmeti alma arasındaki fark şu.
    telefon kablosundan gelen 12 v elektriği kaçak kullanmak istersen kullanabilirsin. ınternet hizmetini alırken aslında kablodaki elektriği değil, onun taşıyıcı özelliğini kullanıyorsun.

    ınternet hizmetinin ethernet kabloları ile dağıtıldığı superonline'ın sisteminde mesela istersen kaçak da kullanırsın orası ayrı. adamın evine giden kabloyu bir switch'e bağla, o switch'ten evine kaçak hat çek. bu hizmette telefon hattı kullanılmıyor zaten, tamamen bu işe adanmış ayrı bir network söz konusu.

    telefon hattı kullandığında mecburen modem (modülatör demodülatör) kullanıyorsun. yani orjinal bir taşıyıcı sinyali değiştiren yahut sinyaldeki değişikliği algılayan bir cihaz.

    sadece fiziki taşıyıcı medya işini görmediği için hizmeti almak için en az bir aboneye ihtiyacın var internet ve telefon hizmeti için. zira karşıda bu hizmeti sağlayan istediği zaman kesebiliyor. komşunun hizmetini komşun bilerek ya da bilmeden kullanabilirsin ancak ortada bir abone yokken kaçak kullanmanın tek yolu karşıdaki sistemi kırmak, eskiden telefon hatlarında ücretsiz görüşme yapan hacker'ların yaptığı gibi mesela.

    elektriği beleşe kullanan adam interneti de ucuz kullanmak için bir çare bulmuştur bu arada ama hızlı ama yavaş.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap