70 entry daha
  • bi ortaokulda memur olarak görev yapıyorum. 2 gündür okulun tek konsepti 15 temmuz. okulun elektronik tabelasında 15 temmuz muhabbeti, lcd ekranda tanklar, kanlar, tüm panolar 15 temmuz yazıları, öğretmenlerin sınıflarda çocuklara izlettiği 15 temmuz videoları, sınıflara dağıtılan 15 temmuz broşûrleri. bir veli de çıkıp "hûloğğğğ" diye bağırırsa tavuk dônerleri dağıtmaya başlarım artık. burası da konya , erzurum filan değil, çanakkale.
    tûm bunlar demokrasi propagandası adı altında yapılıyor. alternatif olarak sınıfları dolaşıp tayyip'in "demokrasi bizim için amaç değil araçtır" sözlerini akıllı tahtalara yükleyesim geliyor.

    yeni nesil dinci kesime kızamıyorum. şu an biat ettikleri bir figür çıkıp "kayseri hayvanat bahçesindeki dinozorların yanında hz. muhammed'in imza günü var" dese, terminallere, havaalanlarına koşacak bir kitle. ama kendine muhalif deyip "yeaa ağbi demokrasi bu" diye gezinenler, yapmayın be abi siz yapmayın.

    darbenin ne kadar kôtû bir şey olduğunu bana anlatmayın, gelin amcamla birer çay için, o anlatsın size hapishane anılarını.
    ama şunu fark edin artık, darbe sadece tankla topla olmaz.
    sınav soruları çalınırken darbe değil miydi hayal kuran gençlere?
    askeri okullarda cemaatçi olmadığı için psikolojik işkenceye uğrayıp istifaya sûrûklenen gençlerin hayallerine yapılan darbe değil miydi?
    hapislerde çûrûyen gazeteciler, stk üyeleri, askerler?
    kim yaptı bunları?
    fetö
    kim savcısıydı bu davaların?
    başkomutan.
    gezicilerin ûstûne 'halkını' saldırtmak için "kabataş'ta turbanlı bacımıza saldırdılar, camide içki içtiler" yalanlarını aylarca anlatan ama şortlu kadının saldırıya uğramasına sesini çıkarmayan başkomutan.

    bir arkadaşım 15 temmuz günü "darbe olursa sıçtık, darbe olmazsa da sıçtık" yazmıştı.
    darbe olmadı, yine sıçtık. fetô'yle zerre alakası olmayan, sırf muhalif sendikada sesini çıkarıyor diye gôz dağı için açığa alınan öğretmenler tanıyorum. birlik beraberlik?
    misal en yakın milli bayram olan 29 ekim'in herhangi bir bahaneyle sônûk bir kutlamayla geçiştirileceğinden ama istanbul'un fethinin milyon kişilerle, mehter marşlarıyla kutlanacağından hepimiz eminiz değil mi?
    darbe olmamış mı şimdi bu ülkede?

    kendiniz el ele kol kola ülkenin her kurumunu yozlaştırıp, feto'ya "sayın" çekmeyenleri hadsizlikte suçlarken çıkarlarınız çatıştığında terör örgütü olduğunu fark ettiniz. biz farklı bir şey mi söylüyorduk yıllardır?
    16 aralık gecesi cemaat evinde pilavını yiyen adamlar 17 aralık gecesi demokrasi neferi oldu başımıza.

    "ama biz kandırıldık"
    biz niye kandırılmadık amına koyayım?
    gôtûmûzû yırtıp sınavlara çalışıp okul okumaya çalışırken, memur olmak isterken, iş görüşmelerinde badem bıyığımız yok diye reddedilirken biz niye kandırılmadık?

    demokrasi?
    sikeyim sizden gelecek demokrasiyi.
    helal olsun bu kıza.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap