• başlık 18 aydır diyarbakır'da unutulan istanbul jandarma taburları olacaktı. yani 1 kişi değil tabur/taburlar.
    bugün haber içerikli bi sosyal medya sayfamdan şöyle bir mesaj aldım,

    "istanbul jandarma komando taburları olarak 18 aydır geçici görevle diyarbakır'da bulunmaktayız. doğu görevimizi yaparak istanbul'a tayin olduk fakat evin yüzünü göremedik ve birçoğumuz eşinden boşanma aşamasında ve çocukları babalarını unutmuş durumda. nereye başvurduysak kapılar yüzümüze kapandı ve burada unutulduk. yıllardır çok zor şartlarda vatanımıza hizmet ediyoruz ve her zaman hizmet edeceğiz fakat artık dinlenmeye ve ailelerimizi görmeye ihtiyacımız var. lütfen sesimizi duyurun."

    sosyal medyada kişiler arasında paylaşılan, hatta pek çok sayfa yöneticisine gönderilmiş bir mesaj da olabilir. okuyup geçmiş olabilirsiniz ama anlaşıldığı kadarıyla herhangi bir site, gazete vs. de haber olarak işlenmemiş.

    mesajın sahibi kızının doğum gününe yetişememiş, çocuklarının ilk okul gününe yetişemeyenler ve bi daha çocuklarını göremeyecek yani ölmüş olanlar var bildiğimiz üzere...ilk önce anlam veremediğim için tayin olmuşsanız neden dönemiyorsunuz gibi terbiyesiz bi cevap yazdım..bu tabur, "istanbul jandarma taburları" terör nedeniyle diyarbakır'a gönderilmiş. önce terör, sonra darbe girişimi derken, "unutulmuşlar".

    evet unutulmuşlar. evlerine dönmek istiyorlar, biraz dinlemek, hayatlarını bıraktıkları yerde bulabilirlerse aileleriyle ilgilenmek ve gerekirse yine vatanın herhangi bir yerinde ve diyarbakır'da da olabilir, görevlerine seve seve devam etmek...neden dönemiyorlarsa, bu engeli birileri kaldırana kadar onların sesi yine de duyulsun. ve son dönemde itibarsızlaştırılan türk askerinin aslında bizim kardeşlerimiz, çocuklarımız, yakınlarımız olduğu unutulmasın...
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap