1 entry daha
  • bu tip bilgisayarların tipleri genelde aynı olur. çin'den çakma ithal edilen ürün olabilir de, olmayabilir de. ki bence değildir. raspberry pi de tip olarak o çindeki modellerin aynısıdır. abi board üzerinde zaten 3-5 cm alan var, ne kadar özgün bir tasarım yapılabilir ki?

    biraz takdir edin ya. adamlar uğraşmış yapmış, hemen çin'den getirilen çakma diye damga yemişler.

    devlet kurumlarına satma sebepleri de, paranın peşin gelmesi, devlet destekli olması, ve devlet dairesine sattıklarında bir sorun çıkarsa kullanıcılara rezil olma gibi bir durum olmaması. bir düşünün, adamlar sattı 3-5 tane adama. sorun çıktı. bizim türkler de en ufak sorunu zaten skandal, rezalet diye abartmaya müsait. al sana daha yolun başındayken bitti marka. ayrıca seri üretime geçmek öyle kolay değil. sana "abi senin makine 2 aya bitecek" diyemezler.

    adam amerika'da yenilenebilir enerji üzerine ödül alıyor, geliyor burada tübitak desteği ile şirket kuruyor, bilgisayar üretiyor, burada profilini incelediğimizde ekseriyetle yapı firmaları ve projeleri ile ilgili yazan biri çıkıp "çin'den ithal ediyor amuğagoyam" diyor. işte türkiye'nin durumu. abd'den bilim ödülü alırsın, buraya gelip üretmeye çalışırsın, ama müteahhit kafası "ne gerek var yaoooowww" der.

    edit: şimdi şirketten falan sanarlar, peşinen söyleyeyim, webtekno'nun videolarında gezerken gördüm, buraya bakayım dedim o kadar.
hesabın var mı? giriş yap