2 entry daha
  • altın palmiyeyi hak etmeyen film.

    film basit olarak bürokrasinin işleyemeyişini basit bir vatandaşın gözünden anlatıyor. buraya kadar güzel ama bunu anlatan daha önce yapılmış tonla film, dizi var. bir konu daha önce çekildi diye bir daha kimse çekemeyecek mi? tabi ki hayır. her yönetmen bir de kendi kelimeleriyle, kendi tarzıyla çekmek ister ama gel gör ki film yeni hiçbir şey vermiyor. konu sıradan (bu olabilir), gidişat sıradan, vermek istediği şey sıradan, veriş şekli sıradan, konunun işleyişi ve son klişe. tüm bunların yanında acaba teknik anlamda mı bir şeyler yaptı da ödül aldı diyoruz ama o açıdan da öne çıkan bir özelliği yok.

    belki ülkemizde 100 kat daha kötüsünü yaşayarak öğrendiğimiz için beni o kadar etkilemedi ama bu konuda dünya sinamasından fransa'sından tut brezilya'sına, arjantin'inden tut amerika'sına birçok ülkenin sinemacılarının işlediği bir konu. eleştirmenlerin jüriyi topa tutması benim tek olmadığımı gösteriyor.

    kötü bir film mi? değil. ödül alacak bir film mi???

    daha önce anlatılmayan neyi anlattı? hiçbir şey. filmi izledikten sonra izleyiciye ne kattı? tartışılır ama bana hiçbir şey. senaryo mu orjinaldi? klişeydi. ters köşe, seyircinin beklemediği bir gidişat, seyirciyi derinden vuran bir görüntü mü sundu? yapmak zorunda değil ama cevap hayır. daha önce kimsenin aklına gelmeyen bir teknik mi kullandı? hayır. sinemaya bir yenilik mi kattı? hayır. kısaca sinemaya yeni hiçbir şey vermeyen bir yapım. e neden ödül aldı o zaman bu film.

    geriye tek bir cavap kalıyor o da diğer filmler berbattı. diğer filmleri izlemediğim için o konuda yorum yapamayacağım ama altın palmiyelik bir film kesinlikle değil.

    7/10

    toni erdmann'ı izledikten sonra edit: i daniel blake > toni erdmann
203 entry daha
hesabın var mı? giriş yap