2 entry daha
  • yapmayın, dünyanızı da ahiretinizi de mahvetmeyin. allah'ın dinini, 3 günlük dünyanın menfaati için kullananlar hem kendi günahlarını hem de dinden saptırıp soğuttukları insanların vebalini yükleneceklerdir. allah yaptıklarınızı görüyor, allah'ın azabı çetindir.

    'ey insanlar, allah´ın vaadi haktır! o halde iğreti dünya hayatı sizi sakın aldatmasın! o yaman aldatıcı, o çok gururlu, sizi sakın allah ile aldatmasın.' (fatır suresi 5)

    'ey iman sahipleri! şu bir gerçek ki, ruhbanlardan (rahipler) ve din bilginlerinden (ahbar-hahamlar) birçoğu halkın mallarını uydurma yollarla tıkabasa yerler ve allah´ın yolundan geri çevirirler. altını ve gümüşü depolayıp da onları allah yolunda harcamayanlara korkunç bir azap muştula.' (tevbe suresi 34)

    'yalan düzüp allah´a iftira eden veya kendine bir şey vahyedilmediği halde "bana vahyedildi" diyen kişi ile, "allah´ın ayet indirdiği gibi ben de indireceğim" diyen kimseden daha zalim kim vardır? bir görsen o zalimleri ölüm dalgaları içindeyken. melekler ellerini uzatmış, "çıkarın canlarınızı!" diye! "bugün zillet azabıyla cezalandırılacaksınız; çünkü allah´a karşı gerçek dışı şeyler söylüyorsunuz ve çünkü o´nun ayetlerine karşı büyüklük taslıyordunuz." (enam suresi 93)
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap