6 entry daha
  • ünlü infp'lere şöyle bir göz atarsak bir kısmının hayal dünyalarına hayran bırakan sanatçılar; bir kısmının ise çoktan intihar etmiş, ya da aşırı doz gibi sebeplerden bir şekilde ölmüş insanlar olduklarını görüyoruz. virgina woolf, ian curtis, kurt cobain, jim morrison, heath ledger ve daha niceleri. işte buradan da anlıyoruz ki dünyanın yükünü taşımakta zorlanan insanlardır infp'ler. ki bütün bu ünlülerin karakter tiplerini nerden buluyorlar orası da ayrı tartışılması gereken mevzu ya. gidip de kierkegaard'a, kafka'ya, shakespeare'e test çözdürdünüz sanki.

    neyse, ne diyorduk. heh, infp'ler idealisttir, sezgiseldir, çoğu zaman mükemmeliyetçidir. yaptıkları işten elde edecekleri faydayı pek umursamazlar, sadece hoşlarına gittiği için yapmışlardır çünkü. bu yüzden hırs ve rekabet gerektiren işlerde zorlanırlar. yöneticilik ve liderlik özellikleri pek yoktur, çatışmalar ve krizler onlara göre değildir. daha çok dengeleyicidirler ve insan ilişkilerinde uyum ararlar. başkalarıyla pek paylaşmadığı geniş bir iç dünyaları vardır. içlerindeki uslanmaz hayalperest gerçek dünyayla başa çıkmak istemediğinde kendi gerçekliklerini yaratırlar çünkü. bu yüzden çoğu infp'nin yaratıcı kişilikler, sanatçı ve yazar olmaları şaşırtıcı bir şey değildir.

    bakın ne demişler: infps are passionate about their own values and ideals, to the point of finding them impossible to reconcile with the world as it exists. işte tam olarak bu.

    yalnız, toplumda yüzde üç oranında görülüyor olmasına rağmen kendim ve 3 yakın arkadaşım infp'yiz. bazen anlaşmazlığa düşüp birbirimizi bunaltsak da infp'lerle bir arada bulunmayı, aynı anda hayalperest ve melankolik olabilen ruh hallerini seviyorum. yaşasın infp'ler!
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap