149 entry daha
  • eroinin fiziki bağımlılığından çok psikolojik bağımlılığı yüksektir. vücudun en uzun temizlenme süresi maksimum 1 hafta-10 gün sürerken zihinsel olarak temizlenmek yılları bulur.

    normal saf eroin beyaz renkli olur ancak orda burda satılan içinde katkı maddesi olan eroinler katkı maddesinin miktarına göre kahverengi ile buğday rengi arasında değişiklikler gösterebilir. böyle eroinlerdeki saflık oranı bilinmediği için yüksek doz alımı çok tehlikelidir. (yüksek doz zaten tehlikelidir lakin eroin saf değilse tehlike katlanarak artar).

    enjeksiyondan sonra eroin beyin bölgesine geçer ve morfine dönüştürülür. etkileri başladıktan sonra kişide kaşıntı, göz bebeklerinde aşırı küçülme, ağız kuruluğu, bulandı ve ağırlaşma gibi belirtiler gözlenir. kalbi yavaşlatır ve tansiyon düşer. ayrıca eroin kullanan insanların vücutlarından değişik bir koku salgılanır.

    fiziksel bağımlılığın başlaması aşağı yukarı 3. kullanımdan sonra başlar. kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. mesela bazılarında ilk kullanımda bile bağımlığa sebebiyet verir. vücut maddenin varlığına alışmış olur ve alınmadığı taktirde "yoksunluk" adı verilen krizler başlar. bu yoksunluk krizleri acı veren fiziksel tepkilerdir. kusma, kasılma, titreme şeklinde vurur. göz bebekleri aşırı büyür.

    genel olarak eroine başlayanlar arkadaş ortamlarında başlar ve çoğuda psikolojik olarak yıkak oldukları zamandır. tabii bu demek değil ki illa sorunlu olmak gerek başlamak için. gayet düzgün sıkıntısı olmayan birisi de bağımlı olabilir. bağımlı insanların artık ne kişilikleri kalır ne gururları ne akıl mantıkları. onları yöneten tek şey bu maddedir artık. kriz anında bi doz madde bulabilmek için her şeyi yaparlar. bir de en önemlisi yalan söylerler. o yüzden;

    (bkz: never trust an addict)

    denir.

    evet bu böyledir. çoğu bırakacağım diye yeminler eder, söz verir. hatta yoksunluğu atlatıp bir süre temiz de kalır ama eninde sonunda geri döner. bu çok büyük bir oran için böyledir. gerçekten kurtulmayı başaranların yüzdelik dilimi azdır ama imkansız da değildir. her bağımlı bırakmak ister eroini. tik gibidir bu hastalık, öyle bir şeydir ki istersiniz ancak bırakamazsınız kolaylıkla. sağlam, çelik gibi irade lazım.
98 entry daha
hesabın var mı? giriş yap