• büyük bir hızla (120km/sn) samanyolu galaksisi'ne yani üzerimize doğru gelmektedir. samanyolu ile çarpışacak ve ortalık muhtemelen cümbüş yerine dönecektir. iki galaksinin birleşiminden (sanki bir tanesi yeterince büyük değilmiş gibi) eliptik yada diskli yapıda dev bir galaksi oluşacaktır. çarpışmadan sonra androsaman galaksisi'nin süt liman olması milyonlarca yıl sürecektir.
    tabi bu çarpışma tahmini olarak 4 milyar yıl sonra olacak. bırakın bizi, olurda soyumuz tükenmez ve dünya'dan 1.4 milyar yıla kadar kaçamazsak torunlarımız bile göremeyecektir. zira güneş, aşağı yukarı o aralar dünya'yı yaşanmaz hale getirecektir.
    diyelim ki galakside yaşayacak başka bir gezegen bulduk. bu seferde her sene ev değiştiren kiracı gibi dört milyar iki bin on altı yılı(tahmini) gelmeden, galaksi dışından (andromeda'da olmaz malum sebeplerden) başka yaşanılabilir bir gezegen bulup yerleşmemiz gerekecektir. galaksiler arası yolculuğu da çözmemiz gerekeceğinden, bir dünya(ben diyim jüpiter, sen de satürn) iş ellerimizden öpmektedir. yani gelecekte insanlığı zor ve kasvetli günler beklemektedir.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap