5563 entry daha
  • müşterisinden iki yıllık taahhüt alınca hizmet vermeyebileceğini sanan firma. halbuki ayıplı hizmet söz konusu olunca taahhüt bedelini geri almak mümkün.

    şöyle:

    --- birinci perde ---

    8mbps'ye kadar limitsiz paket kullanıyordum ama kullandığım süre boyunca 3mbps üzerini pek göremedim. son zamanlarda da hız iyice düşmeye ve sık sık kopma yaşanmaya başladı. bırakın video izlemeyi, mail kutusunu bile izleyemeyecek bir durum oluşuyordu. bir şekilde hız testi yapabiliyorsam hızın 0,1 düzeylerine indiğini görüyordum ve bunu düzeltmek için çağrı merkezini aramam gerekiyordu. hat güncellemesi dedikleri bir işlemi yaptıklarında düzelir gibi olsa da bu düzelme en fazla 1-2 gün sürüyordu.

    o son dört ay boyunca kaç kez aradığımı tahmin bile edemezsiniz. inanın tam sayıyı ben de bilmiyorum, çünkü her bir aramayı sistemlerinde görmelerine rağmen söylemekten kaçınıyorlar. bu aramalarımda suçu bana, bilgisayarıma, modemime, apartmanıma ve daha alakasız bir çok şeye atmaya çalışan türlü türlü çağrı merkezi elemanıyla konuştum. bu arada evime birden fazla kez teknik ekip gönderildi. buna rağmen sorun devam ettikçe her bir telefonda şikayetimi en baştan anlatmaya başlayıp, onların yüzünden modem değiştirdiğimi ve buna rağmen evdeki üç bilgisayarda da sorunun aynı olduğunu, eve gelen hatta da bir sorun bulunamadığını vurgulamam gerekiyordu.

    sonra bir şekilde şikayetlerime verilen cevap, "eviniz santrale çok uzak olduğu için bağlantı size ulaşana kadar kopuyor" olmaya başladı. bunu ilk dile getiren çağrı merkezi çalışanından sonra şikayetlerimin cevabı hep bu olmaya başladı. en sonunda bir şikayet kaydımda, evimin konumunun herhangi bir önemi olmadığını dolayısıyla bu sorunun çözülmesini istediğimi ve çözülmüyorsa da taahhütün karşılıklı olarak iptal edilmesini istediğimi söyledim. bunun üzerine takım lideri olduğunu söyleyen biri beni arayarak, teknik servisin apartmana kadar gelip hat üzerinde iyileştirme yaptığını ve santrale uzaklık sorununun bir daha kesinlikle tekrarlanmayacağını söyledi.

    bir daha tekrarlanmayacak olan sorun aynı şekilde tekrar etti.

    "bana böyle böyle demiştiniz" adlı yeni şikayetime yine bir takım lideri, "demek ki sorununuz çözülmemiş" dediğindeyse ciddi bir tansiyon yükselmesi yaşadım. internetsiz kalmak pahasına aboneliğimi sonlandıracaktım. şansıma çok yakın zamanda apartmana başka bir firmanın fiber bağlantısı kuruldu ve daha fazla işkence yaşamadım.

    --- ikinci perde ---

    ttnet aboneliğimi sonlandırdım ve yüklü miktarda bir taahhüt ödemesi çıktı. (çıkan faturaya itiraz edecek olsanız bile öncesinde ödeme yapmanız önemli) daha sonra şehrimdeki türk telekom müdürlüğüne giderek durumu anlatan bir dilekçe verdim. beklemeye koyuldum ama pek ses çıkacak gibi değildi. yine de makul bir süre tanımak istedim ve otuzuncu iş günü bizzat durumu öğrenmeye gittim. tüm ses kayıtları incelenmiş, teknik servis raporu söylediklerimi doğrulamış ama iade talebim reddedilmiş. üstelik bu sonucun üzerinden 20 gün geçmesine rağmen bana haber verme gereği bile duymamışlar.

    aynı gün ilçemdeki tüketici sorunları hakem heyetine gittim. durumu neredeyse bu entry'deki gibi detaylı bir şekilde anlatan bir dilekçe verdim. (kendi formlarında durumunuzu özetlemek için ayrılan bölüm 2-3 satırlık. o yüzden şikayetinizi önceden detaylı bir şekilde yazmanız yararınıza olur.) başvurumun sonuçlanmasının 4 ay kadar sürebileceğini söylediler.

    3 ay sonra cevap geldi.

    bu kadar şeyin üzerine tabi ki, "tüketiciye tüm miktarın iade edilmesi" kararı çıktı. ancak henüz bu aşamada sevinmiyoruz. çünkü öncelikle kararın kesinleşmesi için 15 günlük itiraz süresinin geçmesini beklemek gerekiyor.

    15 gün geçtikten sonra tekrar türk telekom müdürlüğüne gittim ve elimdeki kararı gösterdim. "biz bununla ilgili size herhangi bir ödeme yapamayız, hukuk birimiyle görüşmeniz gerekiyor" dediler. (bu aşamada hukuk biriminin peşinden koşmayabilir, ödeme yapılmadığı için direk icraya başvurabilirdim ama açıkçası daha uzun süreceğini düşündüm.) "bu ne saçmalık!" temalı nutkum üzerine hukuk birimine mail atıldı ve aynı gün türk telekom tarafından arandım.

    türk telekom çağrı merkezinden arayan çalışanın söylediğine göre iban numarası verirsem ücret iadesi 15 iş günü sonra hesabıma yatarmış ama eğer bunu istemezsem 5 iş günü sonra elden ödeme alabilirmişim. elden ödenmesini tercih ettim ve 6. gün aynı yere tekrar gittim. ve yine "biz bu şekilde ödeme yapamıyoruz. vezneye başvurup iban numarası vermeniz gerekiyor" dediler. biliyor musunuz, gerçekten küfür etmemeyi becerebildim. meğer vezneden iban numarası verince de çarşambadan çarşambaya ödeme yapılıyormuş. bir sonraki çarşamba da bayrama denk geliyordu*.

    --- final ---

    velhasıl şu an o taahhüt bedeli kuruşu kuruşuna hesabımda görünüyor.

    sorunun başlamasıyla birlikte bir yılı bulan bu süreçte bana yaşattıkları sinir bir yana, kendi içinde bu kadar iletişim sorunu yaşayan bir telekomünikasyon şirketi olabileceğini görmek son derece korkunç. en azından toplamda saatleri bulan telefon konuşmalarının üzerine şu an haklılığımın kanıtlanmış olması çok güzel.
1423 entry daha
hesabın var mı? giriş yap