• "lahmacun ve hiçbir şey üzerine diyaloglar" alt başlığıyla dante kitap tarafından yayınlanan melik tahir şaştım kitabı.

    satın almak için: kitapyurdu - babil - idefix - eganba - d&r - bkm

    alt başlıktan da anlaşılabileceği gibi kitabın tamamı sinemacı, yazar, fırıncı melik tahir şaştım'ın başından geçen diyaloglardan oluşuyor. kapağı şu şekilde olan kitap hakkında bakalım neler denmiş:

    "melik tahir şaştım'la yıllar yılı yaptığımız muhabbetlerin bir sonuca bağlanacağını biliyordum. bu yüzden elimden geldiğince ona malzeme vermemeye çalıştım. cümlelerimi ölçüp biçtim. tartıp yokladım. bazı bazı susmak zorunda kaldım (ki bu susmaların üç noktaya evrileceğini de biliyordum). çabalarım nihayet verdi. kitaba şöyle bir göz atınca benimle diyaloğu olmadığını fark ettim. sonra, bu yılların çabası bir pişmanlık olarak çıktı karşıma. neden benimle yaptığı sohbetler yoktu bu kitapta? yalnızca bir muhabbette ismim geçiyordu. hepsi bu. editörü olarak şöyle bir çakallık yaptım: ismimi bir diyaloğun başlığına koydum. her yerde de, bu kitabın editörü benim/ben olmasam bu kitap da olmazdı, dedim. evet böyleyken böyle oldu. pişman değilim. bu konuşma bitmiştir."

    baran güzel

    "bu kitaptaki diyalogların gerçek olaylardan esinlenerek yazılıp yazılmadığından şüpheye düşebilirsiniz. yazarla karşılaşırsanız ve konuşmaya başlarsanız, içinde bulunduğunuz anın kurgusal bir sahne mi yoksa, gerçek hayat mı olduğundan kuşkulanabilirsiniz. yani kitabı okurken gerçeklik algınız bozulabilir, kendinizi diyaloglara cevap verirken ya da cevap veremeyecek bir duruma gelmiş halde bulabilirsiniz. pipolar bozukluk tecrübe edebilirsiniz. paralel evrenlere inanabilirsiniz. saç, sakal, tüy uzama hızınız yükselebilir. ve şu önemli dersi öğrenebilirsiniz: aslında roman karakterleri aramızda yaşıyormuş, sadece onlarla sık karşılaşmıyormuşuz."

    emirhan burak aydın

    ekim ayında raflarda olması beklenen kitabın sosyal medya hesapları ise şöyle:

    facebook: https://www.facebook.com/bukonusmabitmistir/
    twitter: https://twitter.com/bukonusmabitmis

    edit: bilmiyorum buraya bakan var mı ama varsa fark etmiştir ki kitap ekimde raflarda olmadı. ancak son gelen haberlere göre kitabın matbaadan çıktığını söyleyen görgü tanıkları varmış. yani büyük ihtimalle bu ay içinde satışa çıkacak.

    edit 2: çıkmıştır. internet üzerinden satın almak için entry'nin başına bakabilirsiniz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap