2 entry daha
  • öncelikle yalı spordan bolca alışveriş yapmış birisi olarak çalışanları ne kadar ince ise mağaza müdürleri de bir o kadar problem çıkartmaya meyilldir. bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    yalnız mağazadan aldığınız bir ürün için bir ayıp söz konusu değil ise zaten iade ve değişim hakkınız yoktur. outlet mağazası yada normal mağaza olması durumu değiştirmez. halk arasında bu durum genellikle kapıdan ya da uzaktan satışlar ile karıştırılır. tüketici ürünü hiçbir ayıp olmasa da iade edebileceğini veya değiştirebileceğini düşünür.

    bazı büyük mağazaların kendi insiyatiflerini kullanarak hiçbir ayıp olmasa da sırf müşteri memnuniyeti ilkesi çerçevesinde değiştirme ve geri alma uygulamaları yapmaktadır. bu nedenle ürünün iade ve değişim olması zorunlu gibi bir his oluşmuştur malesef.

    dolayısı ile mağaza outlet mağazası da olsa eğer ürün ayıplı ise 6502 sayılı tüketici kanunu'ndaki tüm haklarınızı kullanabilirsiniz. talebiniz kabul edilmez ise bağlı olduğunuz ya da mağazanın bağlı olduğu ilçedeki tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekmektedir. ürün ayıpsız ise malesef ki eliniz kolunuz bağlı bu konuda.

    ortada rezalet falan yoktur. sadece bilgisizlik vardır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap