4 entry daha
  • esasında tüm kaslarımız önemli ama illa bir önem sırası yapacaksak, vücudumuzun arkasındaki kasları, önündeki kaslardan daha önemli görebiliriz, bunlar içerisinde de "temel" en sağlam olması gereken yer olduğu için, mutlaka göt kaslarımızı "etkin bir şekilde" çalıştırmalıyız. hip thrust, bu anlamda deneyimlediğim en iyi egzersiz.

    pull through egzersizi, her ne kadar bu egzersize alternatif gösterilse de, bu doğru değildir. bir egzersizin, başka bir egzersize alternatif olabilmesi için, çalıştırılan bölgeyi benzer oranda aktive etmesi beklenir. ancak pull through egzersizinin hip thrust egzersizine göre daha compound egzersiz niteliğinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    özel olarak bir kasımızı çalıştırmak istediğimizde araya aktive olan başka kaslar girdiği zaman, hedef bölgeyi çalıştırma oranımız düşüyor.
    izole egzersizlerin tüm esprisi, izole ettiğimiz yere yoğunlaşmakken, pull through egzersizi gibi karın ve sırt kaslarını daha fazla aktive eden bir egzersizi, hip thrust egzersizine alternatif göstermek, fazla zayıf kalmış bir öneridir.

    gelelim hip thrust olayına, bunun için elalemde özel platformlar var, hatta geçen gün izlediğim bir videoda bunun makinesini gördüm, leğen kemiklerinin üzerinden barbell değil de bir bant geçiyor ve ağırlıklar yan taraflara takılı, bizim memlekette ortalama bir salonda bulamayacağımız şeyler.
    ara edit: makinin görüntülerini buldum, işte o makine...

    eldeki imkanları değerlendireceksek, anladığım kadarı ile leg extensions makinesinde de bu egzersizi yapmak mümkün. (denemedim)

    bunlardan neden bahsettim, çünkü bazı salonlarda barbelle hip thrust yapacak alan bile olmuyor, ayrıca benche sırtımızı yasladığımızda bir yandan barbell koyduğumuz leğen kemiklerimiz, bir yandan da sırtımız çok acıyor bu da zaten bacak çalışmayı sevmeyen insanları, bu önemli gördüğüm egzersizden iyice kaçındırıyor.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap