26 entry daha
  • (bkz: freud)
    (bkz: psikanaliz)
    (bkz: andre breton)
    (bkz: surrealizm)

    gokyuzu ve bulutlar dunyada gorebileceginiz * gercekustu nesnelerdir. (insan yapimi olmayan.)

    bu yapilar gordugunuz hicbir yapiya benzemezler, hem derinlikleriye hem de ozgunlukleriyle gercekligin uzerindedirler. dahasi, bulutlar yapilimis ve tanimlanmis gercekustu nesnelerin ozelliklerini tasirlar. ilk gordugunuzde ne oldugunu cikaramazsiniz, sonradan benzettiigniz sekiller, (ki onlar sadece o bulut seklini korudugu kisa sure icin gecerlidir.) bulut kumesinin ozuyle alakali degildir. tamamen bakanin bilincalti ve o anki ruh haliyle alakalidir. yani siz o bulut kumesini izlerken aslinda yorumlayarak kendinizi gormektesinizdir. diger yandan bulutlar gercekligin otesindedirler, bir resim gibi, bir gercekustu nesne gibi dokunamazsiniz, (dokunmaniz anlamli da degildir) hicbir sekilde temasa gecemezsiniz.

    geceleyin gordugunuz yildizlar ve asteoidler icin de ayni sey gecerlidir.
    onlar yasadigimiz gercekligin uzerinde, her oturdugunuz ve izlediginizde size farkli hikayeler anlatan, sonsuzluklardir.

    aslinda gokyuzu ve bulutlar sikici gercek hayatimizda her yonden insanogluna vahsedilmis en degerli hediyelerdir. gercekligin uzerinden bakamilirseniz sizin nefes almanizi saglayacaklardir ve size ruhunuzu o an icin kurtardiklarini hissettireceklerdir.
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap