• türkiyenin ilk defa katılması nedeni ile ilk göz ağrımız olan eurovision.
    yarışma stockholm'de yapıldı ve türk pop müziği tarihinde önemli bir yeri olan semiha yankı'nın seslendirdiği sözleri hikmet münir ebcioğlu' na bestesi kemal ebcioğluna ait olan seninle bir dakika adlı şarkı ile sesimizi ilk defa avrupa televizyonlarında çok sayıda izleyiciye duyurma imkanı bulduk.derecemiz aldığımız 3 puanla 19.luk ve sonunculuk olsa da özellikle bu şarkının seçimi için yapılan yurtiçi elemeleri türk popuna farklı ve yeni bir soluk getiren bir dönemin başlangıcı oldu. yarışmanın galibi hollanda adına katılan teach in grubunun söylediği ding a dong adlı ritmik parçaydı.
    yarışmanın ülkemiz açısından önemi yurtiçi seçmelerinde, çok sayıda güzel şarkı tanınmış sanatçıların yanı sıra yeni sesler ile birlikte seslendirilip yarışmıştı. birincinin seçiminde kullanılan trtnin oluşturduğu jüri ve halk jürisinin sonucu belirlemede yarattığı karışıklık epey baş ağrıtsa da sonuçta yarışmaya gitmesine karar verilen şarkı kurada cici kızlar ın seslendirdiği delisin' i yenen seninle bir dakika oldu. halkın posta kartı ile kullandığı oylar ise ali rıza binboğa'nın şarkısı yarınlar'ı birinci çıkarmıştı. bu, bir yıldır ülkemizde halk oylaması ile yapılan star seçme yarışmalarının halkımızın yarışma içinde bir hikayesi olan biraz aykırı kaçan kişilere***daha sonra pek dinlemek istemese de yarışma içinde şiddetle destek olma meylinin o zamandan bir tezahürüydü. o zaman bu şarkı, sözleri ve marşa benzer müziği ile günün siyasi ortamına uygun görülüp halk tarafından desteklendi yorumunu almıştı ama yıllar durumun daha farklı olduğunu gösterdi. bana göre ise o yarışmanın en güzel şarkısı bir selmi andak bestesi olan yelizin seslendirdiği hayalimdeki adam'dı. tabii bu o günün şartlarında duyulan bir hayranlıktı ve bugün bu şarkıların tümünü birden dinleyip yeniden bir seçme yapmaya çalışsam ne olur bilemem. seçmeler dedikoduları ile de daha sonraki benzerlerinden geri kalmamış nilüfer'in seslendirdiği şarkı çalıntı beste olduğu gerekçesi ile yarışmadan çekilmişti.
    ülke seçmelerinde yarışan şarkı ve şarkıcalara toplu bir göz atılabilirse yarışmanın niteliği ve sonraki yıllar açısından önemi çok daha iyi anlaşılabilir.
    anılar / uğur akdora (çiğdem talu - uğur akdora)
    canı sıkılan adam / esin afşar (esin afşar)
    böyle mi başlar / yeşim (mehmet teoman - cahit oben)
    dilenci / attila atasoy (attila atasoy)
    bir gün karşılaşırsak / gökhan abur (çiğdem talu - selmi andak)
    delisin / cici kızlar (atilla özdemiroğlu)
    özlenen sevgi / cahit oben (mehmet teoman - cahit oben)
    günahsızlar / iskender doğan (iskender doğan)
    minik kuş / füsun önal (çiğdem talu - atilla özdemiroğlu)
    çiçekler / zerrin yaşar (zerrin yaşar - atilla özdemiroğlu)
    caniko / nejat ve reha (nejat yavaşoğulları)
    mümkün değil / serter bağcan (serter bağcan)
    hayalimdeki adam / yeliz (çiğdem talu - selmi andak)
    yarınlar/ ali rıza binboğa (ali rıza binboğa)
    seninle bir dakika / semiha yankı (h. münir ebcioğlu - k. ebcioğlu)
    umut /şenay (selçuk başar)
    boşver /nilüfer (tuğrul dağcı - nino varon)
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap