• kredi kartı taksitlendirme ve kart borçlarını yeniden yapılandırmaya yönelik alınan ve dün resmi gazete'de de yayımlanan yeni kanunun, diğer maddeler arasında kim vurduya giden yeni yasağı. ben de "çok kullandığım bir ürün ucuzlamış, en iyisi stok yapayım." derken, taksit seçeneği sunulmayınca farkettim.

    önce kozmetik malzemeleri yurtdışından getirtmemizi engellediler, strawberrynet.com'u kapattılar, şimdi de bu. kozmetik diyince, aklınıza sadece fondöten, ruj vs gelmesin, bu kapsama, saç ve cilt bakım ürünleri, kremler ve de en önemlisi, parfümler de giriyor. yani durum kadın/erkek herkesi ilgilendiriyor.

    benim anlayamadığım şey, bunun nedeni. kıyafetler 9'a hatta yeni yasayla 12'ye bölünüyor, aldığımız her malı taksitlerle ödeyelim diye herkes elinden geleni yapıyor. ama kozmetiğe gelince "hayır peşin ödeyin!". sanırım artık devlet de, bizim kozmetik için çılgınlarcasına vergi ödememiz yerine, tüm ihtiyaçlarımızı free shoplardan karşılamamızı istiyor. yoksa bu saçma kısıtlamanın başka bir nedeni olamaz.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap