1 entry daha
  • inanılmaz bir 'insan' filmi (yonetmenin kendi savı, feminist bir film olarak görülmesini, çünkü maskülenlik ve feminenliğin birbirine düşürülerek filminin tanımlanmasını istemiyormuş). dostluk, sistem eleştirisi, umut, çaresizlik, aşk ve daha bir sürü konu içeren ama konu bolluğunu eline yüzüne bulaştırmamayı başarmış bir trajedi divines.

    öncelikle sadece surat ifadeleriyle iç dünyasını ve yalnızca fiziksel değil ama zihinsel kuvvetini tüm film boyunca gösteren bir "kız" karakter var, oynayan kişi direktörün kendi kız kardeşiymiş. hatta ve hatta bu kıza oyunculuğu o öğretmiş, en çok da onun üzerine gitmiş filmi çekerken. çok da iyi yapmış çünkü sonuç muhteşem.

    seksilik ve duygusallığın harmanlandığı bir taş dansçı var. bu kızcağızımızla alevlerin bir araya gelip etrafı yaktığı tadda sahneleri var ama bu sahnelerin aynı zamanda süper bir romantikliği var.

    dostluk üzerine neredeyse kardeşlik yorumu getiren bir ilişki var. iki çaresiz hayat yaşayan genç kızın birlikte kurdukları hayaller üzerinden ve ikisinin de hayatında en büyük sevgiyi birbirlerine gösterebilmesi sayesinde kurdukları bir dostluk ilişkisi bu.

    kısaca çok iyi film ya. çok etkilendim.

    netflix'e geliyor kasımda.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap