5 entry daha
  • 18 senedir ilk defa tıraştan keyif almamı sağlayan sakal tıraşı yöntemi.

    geleneksel tıraş ile tanışmam, geçen sene tıraş makinelerine bakarkengeleneksel tıraş forumlarına rastlamamla oldu. büyükbabamdan aşina olduğum techizatların kullanıldığını görünce epey garipsemiştim. 18 senedir tıraş oluyor ama hiç bir zaman tıraş olmaktan keyif almıyor ve hep mecburiyet olarak görüyordum. bu da beni hep başka yöntemler aramaya itmişti. aslında son teknolojiyi araştırırken 100 sene öncesinin teknolojisine denk gelmem ve huzuru 100 sene öncesinin teknolojisinde bulmam da son derede garip a dostlar.

    1 sene önce forumda biraz bakınıp, bir ara denerim diyerek uzaklaştım. son yıllarda zaten günlük tıraş olmuyor, haftada 2-3 kere makine ile uzayan sakalları alıp yoluma devam ediyordum.

    geçtiğimiz hafta aklıma forum geldi. biraz araştırıp önce kolay bulunabilir ve ucuz olması nedeniyle wilkinson classic alarak deneyimlemek istedim. wilkinson güzel bir makine olmasına rağmen yanında çıkan jiletlerin tırt olmasına benim el alışkanlığımın da olmaması eklenince hafif kızarık, bir iki kesikli bir tıraş deneyimi yaşamış olsam da memnun kaldım. zaten krem ve jel straş köpüğü kullanmayı bırakalı uzun zaman olmuştu. bunun yerine arko tıraş sabununu köpürterek fırça ile kullanmayı daha çok seviyordum.

    forum ve şu blog sayesinde hızlı bir ekipman listesi yaptım. tıraş aleti olarak merkur 34c double edge jiletli traş aletini, jilet olarak da perma sharp ve gilette 7 o'clock seçtim. bir de elimdeki sentetik fırçayı başlangıç için domuz kılı bir fırça ile değiştirdim, bunun için de seçimim semogue 1305 oldu. zaten elimde arko olduğu için bitene kadar bununla devam etmeyi düşündüm. son olarak bir de tıraş sonrası için cilt şapı aldım.

    siparişlerim genelene kadar ws ile tecrübelerim sürdü. bugün ise ilk defa merkur - perma sharp ikilisi ile tıraşın gerçek keyfini yaşadım. bugüne kadar sakallarım uzamasın diye bakarken, şimdi tıraş olmak resmen keyfe dönüştü.
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap